Investigadors revelen que la percepció de la corrupció és més alta en els àmbits superiors de govern enfront dels locals Ponents de diferents països i institucions han analitzat a l’UJI la transparència, la corrupció i la qualitat institucional en un workshop de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local

14/05/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  workshop-corrupcio Pierre_Guillaume_Meon_19DLL06_in

    FOTO: Damián LLorens

L’investigador Pierre-Guillaume Méon de la Universitat Lliure de Brussel·les ha mostrat a la Universitat Jaume I els resultats obtinguts en un estudi, realitzat amb la Universitat de Lille, sobre la percepció de la corrupció segons l’àmbit del govern dins del workshop «Corrupció, transparència i bon govern. Distintes perspectives, nous resultats», organitzat per l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL).

L’estudi, centrat a França i realitzat a partir de més de 2.000 respostes, revela que es percep un nivell més gran de corrupció en els àmbits superiors de govern enfront dels locals, és a dir, la corrupció es percep com més alta a mesura que el govern és més centralitzat. Així mateix, l’investigador ha explicat que el gènere, les preferències polítiques o tenir menys interès en política no alteren els resultats obtinguts, segons han analitzat. Cal destacar que també han comprovat aquest model a Suïssa, Alemanya i el Canadà, on s’han obtingut resultats molt similars.

D’altra banda, Hervé Falciani, enginyer de sistemes italo-francès conegut per proporcionar a la justícia la llista més gran d’evasors fiscals de la història i fundador de l’associació Tactical Whistleblower, va ser l’encarregat d’oferir dijous 9 de maig la conferència plenària del workshop que va tractar sobre mesures proactives de defensa de l’economia local, una conferència que va comptar amb la col·laboració de la Càtedra Ciutat de Castelló.

En el workshop han participat al llarg de dos dies ponents de diferents països i institucions, els quals han abordat diferents aspectes relacionats amb la transparència, la corrupció i la qualitat institucional a través de diversos enfocaments, metodologies i contextos.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions