El projecte guanyador de la primera edició d'UJI Emprèn OnSocial «Foodration4all» constitueix empresa i s'instal·la a Espaitec

06/05/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Es dedica al desenvolupament de projectes de consciència i millora social, emmarcats en l'àmbit de l'alimentació.

El projecte guanyador de la primera edició d'UJI Emprèn OnSocial «Foodration4all» s'ha constituït com a empresa i s'ha instal·lat a Espaitec. Aquesta iniciativa d'emprenedoria social gestionada per tres antics alumnes d'Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament de Producte de la Universitat Jaume I es dedica al desenvolupament de projectes de consciència i millora social, emmarcats en l'àmbit de l'alimentació. El seu principal projecte, «Nadie sin su ración diaria», té com a objectiu millorar el sistema actual de donacions d'aliments i integració social de les persones que es troben en una situació de vida desfavorida.

Després de rebre una ajuda de 10.000 € com a guanyadors de la primera edició d'UJI Emprèn OnSocial, l'empresa s'ha instal·lat recentment al Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec) per a començar a desenvolupar el seu projecte. «Considerem que formar part d'Espaitec és formar part d'una xarxa empresarial innovadora, on compartir experiències amb altres emprenedors i generar sinergies en l'àmbit tecnològic», afirma Kilian Zaragozá Mora, soci fundador del projecte. «Com a antics alumnes de l'UJI, per a nosaltres és una gran motivació poder començar a aportar el nostre granet d'arena, proposant activitats de consciència social dins del nucli universitari. Considerem que és molt important que, per a poder desenvolupar i fer funcionar correctament el nostre model de negoci, la societat comence a familiaritzar-se amb temes d'aquesta índole ja des d'una etapa universitària», conclou Kilian.

Foodration4all té ara el repte de portar les tecnologies avançades amb impacte social als supermercats, ja que el seu projecte «Nadie sin su ración diaria» es basa a aplicar un sistema tecnològic i informatitzat format per un conjunt de desenvolupaments. D'una banda, una aplicació mòbil que servirà de nucli organitzatiu del projecte. D'altra banda, tecnologia QR que estarà disponible en els lineals de venda i servirà com a canal de comunicació entre donació i donant. Tot això, oferint experiències emocionals als donants amb aplicacions de realitat virtual i realitat augmentada. El projecte també contempla la gestió de dades al núvol, és a dir, bases de dades que albergaran totes les donacions i permetran un encreuament de dades correcte, aportant transparència i inclusió en tot el procés.

Més informació:

Vídeo presentació de l'empresa

Xarxes socials:

www.facebook.com/foodration4all  // @foodration4all  

www.instagram.com/foodration4all // @foodration4all  

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions