Publicacions de la Universitat Jaume I reedita un llibre amb versos escrits a la presó provincial

18/04/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Menador espai cultural ha acollit la presentació del llibre Versos condemnats a mort a la Presó Provincial de Castelló 1939-1940 de María José Martínez Gimeno i Miren Josebe Sabater Fortea dins de la col·lecció «UniverCiutat» de Publicacions de la Universitat Jaume I.

En l’acte han acompanyat als autors la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro; la regidora de Cultura i Igualtat de l’Ajuntament de Castelló, Verónica Ruiz, i la responsable de l’editorial universitària, Carme Pinyana.

Antonio Baldayo, Pascual Cabrera, Vicente Moliner, Bautista Fortea, Francisco Mezquita, Lucio Carrascal, José Blasco, Álvarez Cienfuegos o Bautista Peris no són escriptors famosos ni passaran a la història de la literatura universal, però van escriure entre el 1939 i 1940 en unes condicions molt determinades.

Els seus versos, que ens han arribat sobre fràgils quadernets de fulls esgrogueïts, i que ara s'han reeditat en aquest llibre amb l'assessorament del Grup per a la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, responien a la seua necessitat de matar el temps i la por a la presó provincial de Castelló. 

Imatges de l'acte

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions