L’IES Honori Garcia de La Vall d’Uixó participa en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

03/04/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Abat Oliba CEU de Barcelona acull, del 3 al 5 d'abril, la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2019 en la que participa, en representació de la província de Castelló i de la Universitat Jaume I, l’IES Honori Garcia de La Vall d’Uixó, guanyador de l’edició local de la lliga, participa junt amb 13 centres més de Catalunya, el País Valencià i Andorra.

A les 13 hores del dimecres 3 d’abril tindrà lloc la inauguració i el sorteig d'emparellaments i a les 16 hores començaran els debats de la fase eliminatòria, que continuaran al llarg del dijous dia 4. Les semifinals tindran lloc el divendres 5 a les 10.30 hores i a les 12 hores se celebrarà la final. La lliga finalitzarà amb el lliurament de premis el mateix divendres a les 13 hores.

El tema que els equips han de defensar, bé a favor o bé en contra és: «Calen les fronteres entre països?». Durant la competició, els oradors hauran de demostrar les seues habilitats comunicatives, alhora que desenvolupar competències transversals com la seguretat, el treball en equip, la documentació, l’anàlisi, la creativitat, la construcció del discurs, la  planificació i la presa de decisions. Conviuran amb estudiants amb vincles culturals i lingüístics, i establiran un primer contacte amb la universitat i el seu entorn.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat té per objectiu contribuir a la transferència de coneixement entre l’educació secundària i batxillerat i l’educació superior. Cada any, una universitat de la Xarxa acull aquesta competició d’oratòria, que ha esdevingut la més important del sud d’Europa. Organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats (i Escola Valenciana en el cas del País del Valencià), compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el Govern d’Andorra a més de diversos ajuntaments i entitats.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions