La Policia Local de Castelló premia tres treballs de fi de grau d’estudiantat de l’UJI de Criminologia i Seguretat Els treballs aborden les temàtiques de seguretat ciutadana, queixes per contaminació acústica i assetjament entre menors

11/03/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  • Premis Policia Local TFG premis-policia-grau _MG_5138_600

    Foto: Àlex Pérez

La Universitat Jaume I ha acollit l’acte de lliurament dels premis als treballs de fi de grau en Criminologia i Seguretat atorgats per la Policia Local de Castelló. L’acte ha comptat amb la presència de la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro; el tinent alcalde del Districte Centre i regidor de Festes, Sostenibilitat Ambiental i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Castelló, Omar Braina; el degà de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, José Luis Blasco; el comissari principal de la Policia Local de Castelló, José Ramón Nieto, i la vicedegana del Grau en Criminologia i Seguretat, Cristina Guisasola.

Carmen Lázaro ha felicitat l’estudiantat premiat i ha destacat la importància de realitzar col·laboracions entre administracions públiques per tal de dinamitzar el coneixement i promoure la seua aplicació a les necessitats de la societat com és el cas d’aquesta iniciativa. «Aquests premis serveixen per a reconèixer el talent i esforç de tres estudiants de l’UJI que han orientat els seus treballs finals de grau a qüestions importants per a la societat. A més, aquesta convocatòria contribueix a promoure una millor i més innovadora gestió dels serveis públics de la ciutat de Castelló mitjançant la integració dels resultats d’aquestes investigacions», ha assenyalat la vicerectora.

Per la seua part, Omar Braina ha donat l’enhorabona als tres premiats i els ha donat les gràcies per la seua contribució a la seguretat dels veïns i veïnes de Castelló. Així mateix, ha agraït a la Universitat la possibilitat de col·laborar i ha assenyalat que es vol continuar impulsant aquest tipus d’iniciatives per a «nodrir-nos del benfer de l’UJI en benefici de la ciutadania». En aquesta línia, José Ramón Nieto també ha apuntat que aquest és sols l’inici del projecte, al qual es vol donar continuïtat amb més edicions i aplicar així la investigació que es desenvolupa a la Universitat.

Els tres treballs que s’han premiat han sigut «Miedo al delito e inseguridad ciudadana en Castellón ¿Ejercen las sedes policiales un efecto subjetivo de seguridad en la ciudadanía?, de Raquel Martín-Pozuelo Ojalbo; «Estudio de distribución temporal de las quejas por contaminación acústica elevadas a la Policía Local en el año 2017», de Pablo Caballer Esteve, i «El bullying como delito entre menores», de Javier Ávalos Ibáñez.

A l’acte també han assistit l’inspector de la Policia Local de Castelló, Manuel Rodríguez; l’oficial de Projectes i Comunicació de la Policia Local de Castelló, José María Villegas, i el coordinador dels treballs de fi de grau de la Universitat Jaume I, Juan José Periago.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions