Una empresa d’Espaitec patenta i comercialitza el primer additiu que permet la protecció antimicrobiana post-lavatge durant set dies NOB166® garanteix la protecció completa de bacteris i microorganismes d'ampli espectre per a tota mena de tèxtils 

11/03/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'empresa NOB166®, especialitzada en la investigació en nanotecnologia per al sector de la neteja antimicrobiana tèxtil i de superfícies i que recentment s'ha instal·lat al Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de l'UJI (Espaitec), ha desenvolupat un additiu amb base nanotecnològica que permet la protecció antimicrobiana en els teixits durant set dies. La solució, patentada mundialment en la seua fórmula i usos per a tèxtils, ja es comercialitza en grans cadenes de supermercats d'àmbit nacional. 

Des de NOB166®, han explicat que «fins ara, quan netejàvem la roba, la nostra pell i la dels nostres fills, les nostres cases i llocs de treball, especialment fàbriques d'alimentació i centres d'investigació, no protegíem. Aquesta innovadora solució garanteix la protecció completa de bacteris i microorganismes d'ampli espectre per a tota mena de tèxtils, independentment de la seua composició, i manté el tèxtil lliure de microorganismes, bacteris, fongs i virus durant almenys set dies». 

A més del seu ús domèstic, aquesta solució es dirigeix a centres de neteja professional, hospitals i residències, a la indústria de detergent i laboratoris dermatològics. L'empresa ha realitzat assajos de NOB166® amb el Departament de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I, i començarà aviat assajos en hospitals públics i privats per a constatar els beneficis en els pacients i l'estalvi sanitari amb nous contagis. Cal destacar que la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica, SEIMC, constata que cada any més de 35.000 persones moren per infeccions causades per bacteris multiresistents. A més, aquests bacteris causen 33.000 morts a l'any a Europa i generen una despesa sanitària addicional d'uns 1.500 milions d'euros.

La instal·lació de NOB166® al Parc Científic de l'UJI respon al fet de compartir amb Espaitec valors relacionats amb innovació, base tecnològica i investigació contínua, amb l'objectiu de contribuir a la societat transferint coneixement. Des de les seues instal·lacions en Espaitec 2 l'empresa està interessada a establir sinergies amb tot el talent i disciplines implicades a promoure aquesta revolucionària innovació per a la protecció antimicrobiana i la seua transferència de coneixement a la societat.

Accedeix al vídeo presentació de l'empresa: https://youtu.be/PVERCMtYYcs

Accedeix a la web de l'empresa: http://nob166.com/es/inicio/

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions