Alcón es reuneix amb Marzà per a traslladar-li les principals prioritats de la CRUPV

07/03/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, s’ha reunit amb el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, com a presidenta de la Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV).

En aquesta reunió, Alcón li ha traslladat les principals prioritats de la CRUPV per al sistema universitari públic valencià, entre les quals destaquen la necessitat d’un conveni col·lectiu del personal laboral, l’establiment d’un nou pla plurianual de finançament i la compensació a les universitats pel reconeixement de la carrera professional o la reducció dels preus de les matrícules.

Pel que fa al conveni col·lectiu, Alcón ha manifestat que en els darrers mesos s’ha avançat en les negociacions entre els diferents agents però que, no obstant això, és un tema pendent que cal resoldre, per tal de millorar les condicions laborals de les treballadores i treballadors de les universitats.

L’establiment d’un nou pla plurianual de finançament és un altre dels assumptes abordats que, segons la rectora de l’UJI «és un tema que cal abordar, ja que és la forma d’assignar recursos de manera adequada a les universitats i l’única manera de planificar el sistema universitari valencià».

Finalment, la rectora ha valorat l’esforç del govern valencià pel reconeixement de drets al personal de les universitats públiques valencianes encetat en 2017, i ha agraït al conseller la sensibilitat per haver mantingut aquesta reunió, tot i la complexitat política d’aquests dies.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions