La Càtedra Endavant Villarreal CF de l'Esport ha promogut més d'una dotzena d'accions durant 2018 Ha destinat 30.000 euros en beques per als esportistes matriculats en l'UJI

27/02/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Càtedra Endavant Villarreal CF de l’Esport de la Universitat Jaume I de Castelló ha promogut durant 2018 més d'una dotzena d'accions vinculades a l'activitat esportiva dirigides a la comunitat universitària i a la societat en general. Com s'estableix en els objectius de la Càtedra, les activitats s’han desenvolupat en tres eixos: l'àmbit de la formació i ocupació, la investigació, i la comunicació i reputació corporativa.

La memòria d'activitats 2018 ha sigut presentada hui, dimecres 27 de febrer de 2019, a la ciutat esportiva del Villareal CF amb la presència de José Manuel Llaneza, vicepresident del Villarreal CF; Tino Traver, director de Relacions Institucionals del Villarreal CF; Federico Alcacer, director general d'Organització i Gestió del club; Isabel Garcia, vicerectora d'Estudis i Docència de l'UJI, i el director de la Càtedra Villarreal CF de l'Esport, Carlos Hernando, entre altres.

Dins del primer eix, la formació i ocupació, per seté any consecutiu la Càtedra ha destinat 30.000 euros per a 50 esportistes matriculats en l'UJI on destaquen els 10 medallistes dels campionats d'Espanya universitaris. Entre les activitats de formació desenvolupades ha destacat el Congrés Internacional de Carreres per Muntanya, la formació de tècnics esportius des de la metodologia del Villarreal o la col·laboració en el I Congrés Marca, Territori i Esport. A més, el Villarreal CF ha acollit a estudiantat en pràctiques curriculars de titulacions de l'UJI i des de la Càtedra s'ha tutoritzat als jugadors del Villarreal CF que estudien en la Universitat.

En l'eix de l'àmbit de la investigació, la Càtedra ha col·laborat en el programa d'activitat física per a la salut des del punt de vista de la carrera a peu que contribueix a la millora de la condició física de la comunitat universitària i la ciutadania de Castelló i també ha donat suport a la divulgació dels resultats científics dels programes d'investigació que es duen a terme en carreres com la marató de València o les carreres de muntanya de Penyagolosa Trails.

Finalment, en l'eix de comunicació i reputació corporativa, enguany la Càtedra ha organitzat la recepció als esportistes d'elit de l'UJI on 59 esportistes universitaris han sigut homenatjats i on altres 50 estudiants de l'UJI s'han beneficiat dels 30.000 euros que la Càtedra destina a beques en la Festa de l'Esport. Ha continuat la venda d'entrades dels partits del Villarreal CF, que redunden en la dotació econòmica que la Universitat ha destinat a les beques per esportistes. I ha dinamitzat la segona edició del torneig intercentres entre les diferents facultats i escola de la universitat, a més de potenciar la divulgació de l'esport universitari a través de la seua participació en la Revista Podium.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions