La Universitat Jaume I i Xarxatec exploren línies de col·laboració en formació dual i pràctiques en l’estranger a través del programa UJI World

05/12/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I i Xarxatec, l’Associació d’Empreses Tecnològiques de Castelló, s’han reunit avui per a explorar les possibles línies de col·laboració entre la institució acadèmica i les empreses tecnològiques en àmbits com la formació, la internacionalització o la innovació. La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el president de Xarxatec i CEO de Nayar System, Alexis Nadal, han coincidit en la necessitat de estretir la col·laboració entre la Universitat i el teixit empresarial per tal de potenciar la cantera tecnològica de la província.

La reunió ha comptat també amb la participació del vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis; del vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra; del vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria, David Cabedo; així com Carlos Cabrera, president executiu de la FUE; Gloria Serra, gerent de la FUE; i el gerent de la Fundació General de la Universitat Jaume I, Juan Antonio Bertolín. Per part de Xarxatec, també han estat Ignacio Llopis, CEO d’IoTsens; José Bort, CEO d’Eventscase i Sergio Aguado, CTO de Cuatroochenta; i el director del CEEI, Justo Vellón.

La rectora ha expressat la voluntat de l’UJI de sumar a les empreses tecnològiques de Castelló al pla pilot de formació dual, especialment en màsters i estudis propis, i al programa UJI World per a afavorir les pràctiques curriculars en l’estranger de l’estudiantat de la Universitat. Eva Alcón ha subratllat que «la internacionalització és un objectiu transversal per a la Universitat Jaume I i un dels eixos estratègics del Pla d’Acció de Govern 2019-2020».

Quant a l’àmbit de la formació, Alcón ha explicat que les línies de Govern de la Universitat Jaume I per a 2020 inclouen l’impuls a la incorporació pilot de la formació dual «per tal d’estretir el vincle amb les empreses del nostre entorn productiu», una proposta que des de Xarxatec valoren molt positivament i s’ha acordat mantenir una reunió de treball amb el Vicerectorat d’Estudis i Docència per tal de concretar les vies de col·laboració. A més, s’ha posat damunt la taula la possibilitat de què les empreses tecnològiques incorporen personal investigador a través de programes doctorals industrials per tal de potenciar la investigació i la innovació. 

Per la seua part, el president de Xarxatec i la resta d’empreses sòcies també han plantejat a la Universitat col·laboracions en esdeveniments com el Hackathon, que ha celebrat enguany la seua quarta edició al campus de Riu Sec, i s’han oferit per a treballar de la mà en la promoció de les vocacions científiques entre els més joves. Alexis Nadal ha insistit en la necessitat de potenciar la formació per a «tenir personal qualificat en un sector que està experimentant un important creixement i té un enorme potencial per a retenir i captar talent».

L’associació Xarxatec s’ha constituït amb l’objectiu de donar visibilitat al potent sector tecnològic de Castelló, contribuir al desenvolupament de professionals qualificats i afavorir un ecosistema d'emprenedoria. Tant la Universitat Jaume I com Xarxatec amb destacat la «bona sintonia» existent en aquesta primera reunió i amb acordat establir grups de treball per a potenciar la col·laboració.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions