La Universitat Jaume I ha lliurat els diplomes de l’Aula Fundació Banc Sabadell de promoció del talent a les millors pràctiques del programa «Estudia i Investiga» i a les 10 millors notes en la prova d'accés a la universitat 2019 a l'estudiantat matriculat en la Jaume I. L’acte ha estat presidit per la rectora de l’UJI, Eva Alcón; la directora de l’oficina principal de Castelló de Banc Sabadell, Mireia Miravet, i la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez.
La rectora de l’UJI ha felicitat l’estudiantat premiat i ha destacat com són un exemple de talent i del valor de l’esforç. Així mateix, ha posat de relleu el compromís de l’UJI amb el suport a l’estudiantat perquè aquest tinga les màximes oportunitats independentment de la seua situació socioeconòmica. Finalment, ha instat l’alumnat a continuar apostant per la formació perquè «és un valor afegit».
Per la seua part, Mireia Miravet ha assenyalat que «és un plaer col·laborar amb aquests reconeixements amb els quals es dóna suport al talent i es valora la formació perquè des de la Fundació creiem que és una garantia d’un millor futur». A més, ha afegit que amb aquest tipus d’iniciatives s’aconsegueix incentivar entre l’estudiantat la capacitat de reflexió i d’anàlisi a través de la investigació.
Els premis a les millors notes en la Prova d'Accés a la Universitat 2019 han sigut per als estudiants de l’UJI Sofía Pastrana González, Sandra Caballero Pozo, Santiago Bernabé Hernández, Mariola García Salvador, María Berbís Sánchez, Marcos Broch Monfort, Francisco José Forcada Miralles, Anna Xiao Freixes Sancho, Lucía Troyano Cuevas i Ángel Ruiz Fas.
Pel que fa a les millors pràctiques del programa «Estudia i Investiga», en aquesta edició s’han premiat vuit treballs dels diferents centres de l’UJI així com els respectius grups d'investigació que han acollit l’alumnat.
L’estudiantat premiat de la Facultat de Ciències de la Salut ha sigut Mónica Navarro Sánchez, amb el projecte «Validez preliminar, utilidad y satisfacción con ‘Pain monitor’ una app para el automonitoreo de pacientes con fibromialgia que reciben tratamiento psicológico», desenvolupat en el grup de recerca: Psicopatologia, Avaluació i Tractament dels Transtorns Emocionals, i Kevin Martínez Martínez, amb el projecte «Influencia de las variables sociodemográficas en la prevalencia de ludopatía en población universitaria de la Comunidad Valenciana», dut a terme en el grup Innovació Social i Desenvolupament Humà/IIDL.
Per l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals ha obtingut el premi César Corella Mora, amb el projecte «Diseño de prótesis de muñeca pasivas» desenvolupat el grup de recerca Biomecànica i Ergonomia, i Laura Agost Beltrán, amb el projecte «Disseny, síntesi i avaluació de sondes químiques a partir d’inhibidors de Cisteïna Proteasa» realitzat en el grup Organic and Medicinal Chemistry.
De la Facultat de Ciències Humanes i Socials han resultat premiats tres estudiants: Gema Gayete Domínguez, amb el projecte «El efecto CLIL en el aprendizaje de la lengua: comparación de la producción oral de programa CLIL y EFL» realitzat en el marc del grup de recerca de Lingüística Aplicada a l’Ensenyament de la Llengua Anglesa (LAELA); Maria Teresa Plazas Olmedo, amb el projecte «El cartel político digital en España. Del muro a la pantalla» desenvolupat en el grup de recerca Periodisme, Investigació i Poder, i Vanessa Gumier García, amb el projecte «El ‘kamehameha’ de los aficionados. Análisis de la calidad en los doblajes no profesionales de animes en español peninsular y español latinoamericano», dut a terme en el grup de recerca Traducció per als mitjans audiovisuals i accessibilitat (TRAMA).
Pel que fa a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques ha sigut guardonada Paola Montoliu Valencia amb el projecte «Diseño y Construcción de un Indicador en Materia de Tortura», desenvolupat en el grup de recerca Investigació en Drets Humans i Drets Fonamentals.
El programa Estudia i Investiga, que depèn del Vicerectorat d'Estudiantat i Compromís Social i impulsat per la Unitat de Suport Educatiu (USE) és capdavanter a les universitats espanyoles i ofereix a l'estudiantat formació en competències investigadores alhora que facilita el desenvolupament de les seues capacitats de reflexió i anàlisi mitjançant l'assoliment de competències acadèmiques i personals necessàries per al desenvolupament del talent personal, tot alineat amb els objectius que impulsa l'Aula Fundació Banc Sabadell de promoció del talent de la Universitat Jaume I.