L’artista Vicente Ortí presenta «La màgia de la creació» al Paranimf de l’UJI

10/12/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La sala polivalent del Paranimf de la Universitat Jaume I acull l’exposició «Vicente Ortí. La màgia de la creació» de l’artista de Torrent Vicente Ortí. La mostra ha sigut inaugurada avui 10 de desembre de 2019 en un acte al qual han assistit la rectora de l’UJI, Eva Alcón, i el president de la Fundació Bancaixa, Rafael Alcón.

En «La màgia de creació», Vicente Ortí presenta una sèrie d’obres produïdes entre els anys setanta i l’actualitat que permet seguir l’evolució de la seua obra i demostra la solidesa dels seus plantejaments escultòrics, des dels primers marbres polits fins a les forges, passant pels trencaments i tòtems. L’artista presenta així una mostra del seu univers singular i ofereix la possibilitat d’acostar-se a la seua personalitat i a entendre millor el seu procés creatiu.

Com molts artistes de la seua generació, encara conserva un vincle amb una tradició matèrica i objectual de temps passats, i en el seu cas, un domini de la tècnica propi d’un artesà experimentat. En aquesta característica pot haver tingut a veure la seua sordesa, que el va obligar, ja des de molt jove, a lluitar per destacar o a «fer-se valdre», com ell diu, en un món molt competitiu en el qual no es permetia cap tipus de defecte físic. També destaca la seua aportació com a professor de Belles Arts que ha sabut contagiar el seu entusiasme a alumnes de més de tres generacions.

Durant la inauguració, la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha subratllat la «doble satisfacció» de comptar amb aquesta exposició «perquè suposa l’inici de la col·laboració institucional entre l’UJI i la Fundació Bancaixa, fruit del conveni signat en maig per a promoure el desenvolupament cultural i social del nostre territori i, en segon lloc, per acollir una mostra que és testimoni de la història de superació del seu autor, un artesà del marbre, la fusta, la pedra i el ferro». Alcón ha expressat el seu agraïment a la Fundació Bancaixa per incorporar a l’UJI en la seua estratègia de promoció cultural, «per la confiança i per l'oportunitat de treballar junts en favor de l’art i de la seua difusió».

Per últim, la rectora ha explicat que la inauguració d’aquesta mostra enceta l’aposta per convertir la sala polivalent del Paranimf en «un nou espai dins de l’estratègia cultural de la Jaume I, basada en una oferta de qualitat i diferenciada, un espai cultural de connexió entre l’art, la comunitat universitària i la societat».

Per la seua part, Rafael Alcón també ha destacat la importància d’aquesta exposició com a primera acció de l’acord entre les dues institucions i ha subratllat l’oportunitat que aquesta col·laboració s’haja plasmat en una mostra de Vicente Ortí, «un artista de gran rellevància en l’escultura contemporània, l’obra del qual es pot conèixer en profunditat a través d’aquesta exposició que apropa al visitant el mestratge amb què l’escultor valencià treballa els diferents materials», ha conclòs.

La mostra es podrà visitar fins al 27 de març de 2020 els dimarts d’11 a 13 hores i de 16 a 18 hores, i divendres, dissabtes i diumenges dues hores abans dels espectacles de música i dansa, i mitja hora abans de les projeccions de cinema. Del 21 de desembre de 2019 al 6 de gener de 2020, l’exposició estarà tancada per vacances de Nadal.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions