La FUE-UJI acull els socis del projecte Erasmus+ Ecoblue Tourism

10/12/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Fundació Universitat Jaume I-Empresa va acollir els dies 2 i 3 de desembre de 2019 la trobada inicial dels socis del projecte europeu Ecoblue Tourism. Aquest projecte, finançat per la Comissió Europea sota l'acció estratègica «Erasmus+ KA2 Associacions Estratègiques per a Educació de Persones Adultes», té com a principal objectiu la promoció de l'emprenedoria en el sector de turisme ecològic en zones costaneres. A través d'una metodologia de formació innovadora i totalment en línia, Ecoblue Tourism incentivarà aquest tipus d'emprenedoria entre joves desocupats de llarga duració.

Amb la finalitat d'assentar les bases sobre les quals serà implementat el projecte, així com per a definir els seus plans d'actuació, s'han traslladat fins a Castelló els integrants del projecte. La Universitat de Patras (Grècia), Dorea Educational Institute WTF (Xipre), Training 2000 psc (Itàlia), el Centre de Educació Pública de Kemer (Turquia), el Centre d'Educació Superior Future Focus Ltd (Malta) i l'Associació d'Empresaris Gallecs a Aragó i Riberes de l'Ebre, AEGARE, (Espanya) són els membres del consorci, liderat per l'Oficina de Projectes Europeus i Internacionals de la FUE-UJI, l’EuroFUE-UJI.

En la primera jornada de treball, els socis van posar en comú no sols els punts forts de les seues institucions, sinó que també es van tractar els Plans de Gestió, Control de Qualitat i Gestió de Riscos. Es va definir el logo que acompanyarà al projecte europeu durant els seus dos anys d'implementació i els seus corresponents Manual d'Identitat Visual i Pla de Comunicació, per a la difusió de les accions i resultats fruit del treball desenvolupat en aquest.

Gran part de les sessions de treball programades durant aquests dies van centrar la seua atenció en el desenvolupament de la plataforma en línia i l'aplicació mòbil a la qual podrà accedir el públic d’Ecoblue Tourism per a ampliar la seua formació en emprenedoria en ecoturisme blau. Tots els socis contribuiran al desenvolupament de totes dues plataformes, la implementació de les quals serà dirigida per la Universitat de Patras (Grècia). A més, com a contingut base d'aquestes, AEGARE coordinarà la creació d'una guia formativa sobre emprenedoria especialitzada en el sector del turisme ecològic i sostenible en les àrees pròximes a la costa.

Durant la segona jornada, el consorci es va desplaçar fins al Port de Castelló per a conéixer més de prop el seu funcionament, quines són les seues iniciatives en sostenibilitat i com poden adaptar-se al mercat actual les propostes ecològiques i sostenibles. Entre altres punts tractats durant la visita, des del Port de Castelló s'han destacat les estratègies Blue Growth, emmarcades en el seu pla estratègic 2020-2024.

Més informació EuroFUE-UJI

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions