La Càtedra de Mediació Policial «Ciutat de Vila-real» de l'UJI difon el model de mediació vila-realenc a Estònia

29/11/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Càtedra de Mediació Policial «Ciutat de Vila-real» de la Universitat Jaume I i la Policia Local de Vila-real, representades per la tècnica superior d'investigació de l'UJI, Helena Pérez, i l'oficial Gregorio Requena, han difós el model de mediació policial vila-realenc en la Restorative Justice Week, organitzada per la Social Insurance Board de Tallinn (Estònia).

L'esdeveniment ha tingut lloc del 18 al 22 de novembre en l'Acadèmia de Ciències de la Seguretat d'Estònia i les seues intervencions han consistit en els seminaris «Police Mediation, Law and People» i «The art of persuasion for prevention from a police perspective», així com en un taller de caràcter pràctic sobre «Conflict management: mediation techniques and police persuasive tactics».

La Policia d'Estònia està començant a aplicar mètodes restauratius de justícia en casos relacionats amb menors i estudia la possibilitat d'incloure en els seus plans formatius assignatures que fomenten el coneixement de les possibles vies de resolució pacífica de conflictes entre els ciutadans. Així, els ponents van iniciar les seues intervencions explicant l'organització i el funcionament del sistema policial espanyol i van traslladar als participants, entre els quals es trobava la directora de l'Acadèmia de Ciències de la Seguretat d'Estònia, el treball realitzat i els avanços aconseguits a Espanya en matèria de mediació policial.

El contacte entre les dues institucions es va establir en un simposi organitzat pel Fòrum Europeu de Justícia Restaurativa que va tindre lloc en la Universitat de Deusto el mes de juny passat.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions