El Grau en Arquitectura Tècnica de l'UJI i la Fundació Laboral de la Construcció analitzen les noves tecnologies en matèria de seguretat i salut en la construcció

21/11/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Grau en Arquitectura Tècnica de l'UJI ha organitzat, juntament amb la Fundació Laboral de la Construcció, una jornada tècnica de prevenció titulada «Integritat i noves tecnologies en matèria de seguretat i salut en obres de construcció» que ha tingut lloc el 19 de novembre de 2019 a l'Escola Superior de Tecnologies i Ciències Experimentals.

La jornada ha comptat amb l'assistència de la directora de la ESTCE, Amelia Simó, i dels responsables de les tres entitats de la Fundació Labora: la APECC-CNC, CCOO Construcció i Serveis, i UGT FICA.

Diversos tècnics del camp de la prevenció de riscos laborals han aportat la seua visió i han analitzat alguns dels aspectes sobre la prevenció de riscos laborals aplicada en el camp de la construcció. Helios García, director del Servei de Prevenció Mancomunat de BECSA, ha analitzat la coordinació d'activitats empresarials. Carlos Lozano, responsable tècnic del Laboratori d'Avaluació de Mitjans de Protecció de la Fundació Laboral de la Construcció, ha analitzat l'evolució tècnica i innovacions en la indústria de la construcció. Per part seua, José Vicente Ródenas, director territorial de INVASSAT, ha analitzat els treballs en cobertes mentre que Teresa Gallego, professora del Grau en Arquitectura Tècnica de l'UJI, ha exposat els canvis que suposa l'adaptació a la norma ISO 45001 Sistemes de Gestió de la Seguretat i la Salut en el Treball.
Durant la jornada també han participat Leonardo Ibáñez, de l'àrea de Seguretat i Salut de la Fundació Laboral de la Construcció de la Comunitat Valenciana, i Vicent Gómez, ex alumne del Grau en Arquitectura Tècnica i alumnes del Màster de Prevenció de Riscos Laborals de l'UJI, que han mostrat eines innovadores en la formació en prevenció de riscos laborals. Finalment, Alejandro Patuel, cap de la Unitat Especialitzada de Seguretat i Salut Laboral de la província de Castelló, ha parlat sobre les línies d'actuació de l'autoritat laboral enfront dels nous riscos.

Sens dubte ha sigut una jornada de gran interés per als alumnes del Grau en Arquitectura Tècnica i per als professionals de la construcció, en la qual s'han posat de manifest les principals novetats en el camp de la prevenció de riscos laborals en l'edificació.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions