El grup GEOTEC celebra a l’UJI el Dia dels Sistemes d’Informació Geogràfica La comunitat universitària ha participat durant 10 dies en missions relacionades amb les tecnologies geoespacials

13/11/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El grup GEOTEC ha celebrat a la Universitat Jaume I el Dia dels Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG) amb una activitat que s’ha celebrat al Jardí dels Sentits i que ha donat fi a 10 dies de missions sobre tecnologies geoespacials dirigides a la comunitat universitària.

En total, han participat en la iniciativa 26 persones que han completat 99 missions de 7 tipus, en les quals han tingut que consumir informació geogràfica, compartir-la en xarxes socials o utilitzar eines de mòbil relacionades amb aquests sistemes. Per exemple, en les missions s’ha utilitzat l’eina SmartCampus per a localitzar aules o l’app de la Biblioteca per a trobar llibres. D’aquesta manera, els participants han pogut conèixer com es fan servir les tecnologies GIS en el dia a dia.

La setena i última missió, que s’ha desenvolupat en l’acte del Jardí dels Sentits, ha consistit en explicar per a què poden ser útils els Sistemes d’Informació Geogràfica en la titulació, lloc de treball, etc. Els participants han entrat en el sorteig d'un smartphone, una polsera Intel·ligent, uns auriculars bluetooth i uns packs de regal realitzats per l’empresa UBIK i per ESRI.

Els Sistemes d’Informació Geogràfica ajuden a recopilar, analitzar i visualitzar dades geogràfiques per a prendre millors decisions. El Dia dels Sistemes d’Informació Geogràfica se celebra internacionalment i el seu objectiu és difondre les aplicacions que estan marcant la diferència en la societat a través de diferents activitats.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions