La Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real fomenta les vocacions científiques entre els joves amb conferències i activitats de divulgació en la Setmana de la Ciència  

13/11/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I organitza la Setmana de la Ciència, unes jornades de divulgació dirigides especialment als alumnes de Secundària, amb l'objectiu de fomentar les vocacions científiques entre els més joves així com reivindicar el paper de la dona en la ciència. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presentat les activitats junt al director de la càtedra, Juan Carda, i el director del col·legi Santa María, Juan Francisco Navarro.

La Setmana de la Ciència es desenvoluparà entorn de la data del 15 de novembre, en la qual es commemora la festivitat de Sant Albert Magne, patró dels científics experimentals. Per això, des de la Càtedra d'Innovació Ceràmica s'ha dissenyat un programa de conferències a càrrec de destacats investigadors durant els dies 14 i 15 de novembre en la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real dirigit de manera especial als alumnes de quart d'ESO dels diferents centres educatius de la ciutat.

Juan Carda ha destacat el nivell dels ponents, entre els quals es troba la vila-realenca María Jesús Vicent Docón, investigadora del Centre d'Investigacions Príncep Felip de València, i experta en biotecnologia; l'historiador Juan Martínez Royo, també vila-realenc, que tractarà en la seua conferència sobre la ciència en l'antiguitat; l'investigador del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) que desenvolupa la seua labor en el Museu Nacional de Ciències Naturals, Juan García Guinea, qui parlarà sobre meteorits; el també investigador del CSIC Pío Callejas Gómez, la conferència del qual girarà entorn del liti; i finalment el professor emèrit del CSIC Jesús María Rincón López dissertarà sobre els materials vitris. A més, s'han programat altres activitats paral·leles com la projecció, el dijous 14 de novembre en la plaça de la Vila, de la taula del sistema periòdic en grandària gegant.

L'alcalde de Vila-real ha destacat la necessitat de promoure les vocacions científiques perquè «no hi haurà innovació sense ciència». Per part seua, el director del col·legi Santa María, Juan Francisco Navarro, ha agraït el suport del consistori i ha posat de rellevància els bons resultats de l'assignatura de Cultura Científica que cursen els alumnes de quart d'ESO i primer de Batxillerat des de 2009, que ha permés la participació del centre en fires i congressos nacionals i internacionals aconseguint 14 premis i reconeixements.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions