La Universitat Jaume I utilitzarà una plataforma de gestió de serveis bibliotecaris de nova generació Les biblioteques de les universitats públiques valencianes han realitzat per primera vegada una contractació conjunta per tal de treballar amb la mateixa eina de gestió

25/10/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I, junt a la Universitat de València, la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández, ha signat un contracte conjunt de subscripció a la plataforma de serveis bibliotecaris Alma, de l’empresa Ex-Libris. Alma és una plataforma de serveis de nova generació que representa una evolució cap a noves formes de gestió i, sobretot, a una major integració de funcions. Està especialment dissenyada per agrupar recursos, electrònics i impresos, amb garantia de robustesa i eficiència. Això permetrà a la Biblioteca de l’UJI oferir un millor servei a tota la comunitat universitària, sense oblidar les funcionalitats de l'anterior catàleg. També facilitarà les tasques dels bibliotecaris i bibliotecàries en millorar els fluxos de treball, ja que permet manejar de manera efectiva la gestió de les col·leccions universitàries, tant impreses com digitals.

En el cas de Universitat Jaume I, Alma substituirà el programari de gestió bibliotecària Millennium, que ha donat servei a la institució durant deu anys. El procés de migració i implementació començarà el mes de novembre i acabarà entre juny i juliol de 2020.

La Universitat Politècnica de València ja utilitza aquest nou sistema i, per tant, al llarg de 2020 totes les biblioteques universitàries públiques valencianes treballaran amb la mateixa plataforma de gestió. Aquesta és la primera vegada que les biblioteques universitàries públiques valencianes afronten una contractació conjunta, un fet important des del punt de vista econòmic i tecnològic, que ajudarà a estrènyer la relació de col·laboració entre elles. Aquesta acció és el primer pas per a la futura creació d'un consorci de biblioteques universitàries públiques valencianes que permeta, entre altres coses, disposar d’un catàleg col·lectiu propi i continuar per aquest camí de col·laboració en altres àmbits, com ara la contractació de recursos bibliogràfics o la formació del personal bibliotecari.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions