L’UJI celebra el 20è aniversari del Programa Pisos Solidaris Més de 600 persones de 230 països han participat en aquesta iniciativa social al Barri Sant Llorenç

28/10/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  pisos-solidaris XX_Aniversari_Pisos_Solidaris_19DLL100_in

    FOTO: Damián LLorens

La Universitat Jaume I ha celebrat el 20è aniversari del Programa Pisos Solidaris amb una jornada en la qual s’han realitzat diferents activitats vinculades a aquesta iniciativa que, en els seus 20 anys de trajectòria, ha comptat amb la participació de 600 persones de 230 països. El projecte, impulsat per l’UJI, amb l'Ajuntament de Castelló i l'Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl, té com a objectiu dinamitzar el teixit social i realitzar accions de millora en el Barri Sant Llorenç de Castelló a través de la convivència i accions de participació per part de l’estudiantat de la Universitat.

La inauguració de la jornada ha sigut a càrrec de la rectora de l’UJI, Eva Alcón; José de Lamo, director general de l’Agència Valenciana d’Igualtat en la Diversitat de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives; José Luis López, tinent alcalde i regidor de Benestar Social, Dependència i Infància de l’Ajuntament de Castelló; César Jiménez, secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, i Alberto Aznar, director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha).

La rectora de l’UJI ha agraït les entitats i especialment la comunitat universitària i els veïns del barri que han fet possible el projecte durant tot aquest temps. Alcón ha definit el projecte com «una experiència transformadora per al barri però també per a la comunitat universitària» i ha destacat que amb aquesta iniciativa l’UJI es va avançar a l’Agenda 2030. «Vam tindre clar que era un projecte per a millorar la vida de les persones mitjançant l’educació, eixa palanca social que ens permet mitigar les desigualtats, i en eixa idea hem treballat durant 20 anys. És un orgull participar en el projecte i teixir eixa xarxa de solidaritat i espere que dure molts anys més», ha assenyalat.

En el marc de la jornada commemorativa s’ha organitzat l’exposició «20 anys de Pisos Solidaris», que es pot visitar al vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials, i que resumeix la trajectòria d’aquest programa. Concretament, a través de Pisos Solidaris, l’estudiantat de l’UJI ha donat suport a recursos i entitats socials del barri com ara l’associació de dones, centres de formació ocupacional, aules de formació familiar, col·legis, centres d’esplai, escoles infantils, serveis socials i ha realitzat tasques de suport veïnal per a activitats de comptabilitat i gestió de les comunitats de veïns, entre altres activitats.

Cal destacar que també es va aconseguir l’any 2017, gràcies a la implicació de l’estudiantat de Pisos Solidaris, la Taula de Recursos de Sant Llorenç i el veïnat, el projecte de remodelació de la plaça Urban i la construcció d’un espai d’oci i salut a través de la plataforma de pressupostos participatius Decidim Castelló.

La jornada també ha comptat amb la participació de la sociòloga Encarnación Santaella, que ha oferit la conferència «La integració de les minories en contexts urbans: el cas del poble gitano». El programa s’ha completat amb taules redones en les quals ha participat estudiantat del programa Pisos Solidaris i representants d’entitats i recursos socials del Barri Sant Llorenç.  

Fotografies

Vídeo del 20è aniversari

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions