L’UJI inaugura la 25 edició del Màster en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament

14/10/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha inaugurat el curs acadèmic del Màster en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament, que enguany celebra el seu 25 aniversari. L’acte ha comptat amb la presència de la rectora de l’UJI, Eva Alcón, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la directora de la Càtedra Unesco de Filosofia per a la Pau de l’UJI, Sonia París.

La rectora de l’UJI ha destacat el treball desenvolupat pel màster durant aquests 25 anys en la promoció de la cultura de pau i els principis de tolerància i respecte a la diversitat, un programa pel qual han passat 1.200 estudiants de 117 nacionalitats. Així mateix, ha subratllat la importància de «fomentar a la universitat competències transversals com ara la imaginació i la creativitat per tal de contribuir a assolir una educació integral i desenvolupar una ciutadania crítica capaç de dur a terme transformacions socials positives».

Per la seua part, l’alcaldessa de Castelló ha afirmat que «una resposta més optimista i constructiva davant els conflictes no sols és possible sinó necessària» per la qual cosa ha instat a no ser passius i implementar bones pràctiques en aquest sentit com ara aquest màster.

Finalment, Sonia París ha destacat el caràcter intercultural, internacional i interdisciplinar distintiu del màster, que enguany comptarà amb mig centenar d’alumnes de diferents països.

En el marc de la inauguració, s’ha celebrat una jornada sobre ètica, creativitat i imaginació per a la construcció de cultures de pau a càrrec de Dora Elvira García-González, coordinadora de la Cátedra UNESCO d’Ètica, Cultura de Pau i Drets Humans de la Universitat Tecnològica de Monterrey, Mèxic.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions