Una nova càtedra de l’UJI analitzarà la transformació del model econòmic amb la col·laboració de la Generalitat

08/01/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I incorpora la Càtedra de Transformació del Model Econòmic, com a fruit de la col·laboració amb la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana. La nova càtedra s’ha presentat avui a l’UJI en un acte presidit per la rectora Eva Alcón, qui ha estat acompanyada de la directora general de Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni, Isabel Castelló, i del director de la Càtedra, Xavier Molina.

En l’acte, la rectora ha destacat que la nova càtedra esdevindrà «un instrument clau per a implantar el model econòmic que està impulsant la Generalitat, basat en el coneixement, la innovació i la sostenibilitat, un model que feia molta falta per a la nostra terra i la nostra gent». Així mateix, Alcón ha posat en relleu que el futur «no està escrit, l’escrivim nosaltres amb les nostres decisions, i per això són tan importants iniciatives com la Càtedra de Transformació de Model Econòmic de l’UJI».

Al seu torn, la directora general Isabel Castelló s’ha congratulat perquè «Castelló és l’espai idoni per aquesta iniciativa, per la presència d’empreses capdavanteres en l’àmbit energètic i del sector ceràmic» i ha animat l’equip de la Càtedra a treballar «amb independència i imparcialitat per la transformació del model econòmic». A més, Castelló ha destacat que des de la Generalitat es vol «agafar el timó del canvi del model, i això comporta molts compromisos i molta tasca, en la qual ja portem temps treballant».

Finalment, Molina ha explicat que l’objectiu de la nova càtedra passa pel foment del coneixement i difusió de temàtiques relacionades amb la transformació de l’actual model econòmic de la Comunitat Valenciana cap a un de més competitiu, basat en la innovació, el coneixement, l’obertura a l’exterior i sostenible des d’un punt de vista mediambiental, productiu i social. «Més concretament, el treball se centrarà en l’àmbit de l’energia, els recursos energètics i el canvi climàtic, a partir de la línia estratègica d’afavorir l’equilibri mediambiental i territorial del Pla d’Acció per a la Transformació del Model Econòmic Valencià».

A l’acte, a més de Mario Mollà, subdirector de Model Econòmic de la Conselleria d’Hisenda, i Maria Jesús Carrillo, cap de la Unitat d'Anàlisi de la Generalitat, han participat els vicerectors de l’UJI Modesto Fabra i Jesús Lancis, així com representants de diferents organitzacions de l’àmbit econòmic de la província de Castelló i de la Comunitat Valenciana, des de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) i la patronal ceràmica Ascer fins l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC), passant per la Fundació per a l’Eficiència Energètica (f2e), el Centre Europeu d’Empreses Innovadores de Castelló, l’Institut Universitari de Tecnologia Ceràmica, l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL), la Fundació Universitat Jaume I-Empresa, Aerocas o la Càtedra BP d’Estalvi i Eficiència Energètica.

Componen l’equip de la nova Càtedra, juntament amb el seu director Xavier Molina, el professor Luís Martínez Cháfer, professor del Departament d’Administració d’Empreses i Màrqueting de l’UJI; David Valiente, professor associat del mateix departament, i Cristina Aliaga, membre del PAS de la Universitat.

Més informació

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions