panoramica UJI

L’UJI edita un nou número de la revista «Asparkía. Investigació Feminista» sobre la mercantilització dels cossos

11/12/2018 | SCP

L’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano acaba de publicar el número 33 de la revista acadèmica Asparkía. Investigació feminista, amb el títol Cossos en venda. Aquest monogràfic, editat per Maria Medina-Vicent, professora del departament de Filosofia i Sociologia de l’UJI, aglutina reflexions sobre l'anàlisi crítica dels processos actuals de mercantilització dels cossos femenins.

Tal om s’expressa al llarg del monogràfic, la relació actual entre els cossos i el mercat es torna un tema de central importància en el marc neoliberal, ja que afecta de manera directa als drets i les oportunitats vitals dels individus. En aquest context d'aclaparada precarietat es produeix una progressiva mercantilització dels cossos, especialment els de les dones, que passen a estar subjectes a les lleis de l'oferta i la demanda. Així doncs, és en el si d'un sistema com el neoliberal on adquireixen sentit certes pràctiques com la gestació subrogada o les tècniques de reproducció assistida, sobretot, perquè és la mateixa lògica neoliberal la que alimenta el seu funcionament.

En el present monogràfic de la revista Asparkía. Investigació Feminista es reflexiona al voltant d'una qüestió central per a aquesta mercantilització dels cossos de les dones: el seu sentit en un context neoliberal de precarietat i individualisme.

Asparkía. Investigació Feminista: http://www.e-revistes.uji.es/index.php/asparkia/index

Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano: http://www.if.uji.es/

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16