La catedràtica de l’UJI Rosa Llusar entra a formar part de l'Acadèmia Europea de les Ciències

06/11/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Rosa Llusar Barelles, catedràtica de Química Física i Analítica de la Universitat Jaume I, ha sigut elegida membre electe de l'Acadèmia Europea de les Ciències (EURASC). La cerimònia ha tingut lloc s Bielefeld (Alemanya), i l'encarregat de lliurar el certificat a Llusar ha sigut el professor Rodrigo Martins. En l'acte també va estar present el professor Pierre Braustein, director de la divisió de Química, i durant l'esdeveniment també va ser guardonat amb la medalla Blaise Pascal en Química el doctor honoris causa per l'UJI Avelino Corma.

La doctora Llusar ha desenvolupat la seua extensa trajectòria investigadora en la química de clústers metàl·lics, amb especial èmfasi en les seues propietats físiques i químiques de cara al desenvolupament de nous materials moleculars multifuncionals amb aplicacions d'interès tecnològic en catàlisi, electrònica molecular i medicina.

EURASC té com a objectiu promoure l'excel·lència en ciència i tecnologia i les seues funcions essencials són el foment del progrés social i econòmic. EURASC dóna suport a la recerca científica amb premis com el Leonardo da Vinci, dedicat a trajectòries i assoliments excepcionals, les medalles Blaise Pascal, destinades a l'excel·lència, i el premi Kepler dirigit a joves científics.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions