L’UJI homenatja Diego López Olivares i bateja el Laboratori d'Estudis Turístics amb el seu nom

04/10/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Laboratori d'Estudis, Ordenació i Planificació d'Espais Turístics de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de l’UJI portarà a partir d'ara el nom de «Diego López Olivares». La inauguració oficial del laboratori ha tingut lloc en un acte presidit per la rectora, Eva Alcón, i el degà de la facultat, José Luis Blasco. Al mateix han assistit els fills de López Olivares, a més d'altres familiars i nombrosos representants de la comunitat universitària, que han volgut així rendir un últim homenatge al catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional. 

La professora Rosa María Rodríguez Artola, membre del Gabinet d'Estudis Turístics que dirigia Diego López Olivares, ha sigut l'encarregada de recordar la seua figura, i ha destacat la capacitat de treball del professor, la seua dedicació i implicació amb el turisme en l'àmbit acadèmic, i amb el desenvolupament turístic de tota la província. «El turisme era la seua vida i el llegat que ens deixa és que cal treballar fent les coses bé» ha afirmat Rodríguez.

Per la seua banda, un dels fills del catedràtic ha agraït aquest acte en nom de tota la família. Ha afirmat que per al seu pare «l’UJI era la seua casa» i ha recordat que «va ser un pioner a tenir una versió científica i acadèmica del turisme». 

La rectora ha afirmat que «el nom de Diego López Olivares sempre anirà associat a la persona que més sap de turisme». Alcón ha realitzat un repàs a la trajectòria acadèmica i professional de López Olivares, els seus treballs internacionals, les seues publicacions, els seus nombrosos estudis i ha incidit en la seua vitalitat i el seu bon caràcter. La rectora de l’UJI ha indicat que «ha sigut una gran pèrdua professional, perquè va ser un magnífic professor universitari, molt benvolgut per tot el món; però sobretot ha sigut una gran pèrdua personal». 

Per a finalitzar, ha mostrat el compromís de la universitat per a dur a terme els tres grans projectes que López Olivares volia acomplir: un doctorat, un màster universitari i un Institut Universitari en Turisme.

Imatges

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions