Publicacions de l'UJI participa en la 36a Setmana del Llibre en Català a Barcelona de la mà de l’Associació d’Editors del País Valencià

11/09/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Publicacions de la Universitat Jaume I participa, dins de la delegació valenciana que sota el nom de Collita Valenciana està integrada per més de cinquanta escriptors i editors, en la 36a Setmana del Llibre en Català que se es celebra del 7 al 16 de setembre de 2018 a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. Durant les activitats programades per al diumenge 9 es presentaran més de 50 novetats editorials valencianes agrupades en col·loquis i taules redones amb 10 temàtiques diferents.

Marc Antoni Adell presentarà, dins de la sessió d’assaig històric, el llibre El bisbe Climent i la pedagogia de la Il·lustració, una monografia al voltant d’aquest castellonenc, que va mostrar una especial sensibilitat envers els febles i els marginats, com ara els orfes, als quals va llegar els seus béns instituint l’emblemàtic Col·legi dels Òrfens de Castelló, que va perdurar fins ben entrat el segle XX.

Per la seua banda, Fernando Peña Rambla presentarà, dins de la sessió d’assaig sobre memòria històrica, el títol El franquisme a Castelló. Trenta anys de producció històrica (1985-2015), un llibre que recull i analitza tota l’obra bibliogràfica que s’ha realitzat sobre el franquisme i els anys del franquisme a Castelló centrant-se exclusivament en allò que pot considerar-se producció històrica o material útil per a la història.

Com en edicions anteriors, aquesta jornada de participació valenciana en l’esdeveniment firal més important del llibre en català està organitzada per l'Associació d’Editors del País Valencià (AEPV), que compta amb un estand propi en el qual el públic pot adquirir les novetats de les editorials valencianes, i supera àmpliament la presència d’aquest col·lectiu d’edicions anteriors. Amb Collita Valenciana, l'AEPV apropa als lectors dels territoris d’aquest àmbit lingüístic les principals novetats literàries de les editorials valencianes mitjançant una sèrie de presentacions, taules redones i col·loquis amb autores i autors que es desplacen fins a Barcelona.

La 36a Setmana del Llibre en Català, que se celebra a Barcelona del 7 al 16 de setembre, ofereix al públic lector una àmplia proposta d’activitats de tot tipus, com ara presentacions, recitals, itineraris literaris o xarrades per a infants i adults, i contribueix a estimular i a promoure la lectura en català.

Més informació: http://www.lasetmana.cat/

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions