Alcón i Marco acorden potenciar la col·laboració per a afavorir la internacionalització de Castelló

12/07/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, han mantingut la seua primera reunió de treball després de la presa de possessió de la primera autoritat universitària, una trobada que ha servit per a revisar els diferents projectes que comparteix la institució universitària amb la ciutat que acull el seu campus, així com per a plantejar noves iniciatives de cara al pròxim curs. En la trobada, que ha sigut valorada per les dues com molt satisfactòria, Alcón i Marco han coincidit en la necessitat d'estrènyer encara més l'actual relació entre ambdues institucions, que han qualificat de molt positiva, i de promoure noves accions de cara a afavorir la internacionalització del territori, un objectiu comú.

Per a ambdues dirigents, la ciutat de Castelló és un territori d'oportunitats que ha de projectar-se cap a l'exterior i que té en la seua internacionalització un dels seus reptes més importants de cara al futur. Per a això, han coincidit també a considerar molt important la col·laboració amb el sector productiu, que manté forts vincles internacionals, i que pot contribuir de manera important a situar la ciutat i la seua universitat en el món, com ha quedat evidenciat amb les últimes iniciatives desenvolupades en col·laboració amb la multinacional japonesa UBE i amb el municipi nipó d'Ube City.

A més, la rectora i l'alcaldessa s'han compromès a dinamitzar l'espai cultural Menador com el gran referent de l'avantguarda artística en la ciutat de Castelló, un espai que es vol projectar a tota la comunitat universitària, a tota la província i fins i tot més enllà, per a fer d'aquest espai un punt singular en la identitat de la ciutat i de l’UJI. En aquest sentit, han acordat renovar la Comissió Mixta Universitat-Ajuntament que gestiona aquest espai i treballar conjuntament per a dotar-lo de més continguts oberts a la ciutadania.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions