Cent trenta docents es formen a l’UJI en eines Google per a aplicar-les en el procés d'ensenyament-aprenentatge El Grup d'Innovació Educativa GIE TEAM, amb el suport de l’USE, ha celebrat unes jornades per a conèixer el potencial de les eines que ofereix GSuite per a l'educació i treball cooperatiu

18/06/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de la Universitat Jaume I ha acollit les «II Jornades DIMEU: dispositius mòbils en l'educació universitària. Google Suite per a l'educació cooperativa», que han reunit més de 130 docents, tant de l’UJI com de centres d'educació secundària de Castelló, i en les quals han participat 15 ponents nacionals i internacionals, procedents de diferents centres com ara la Universitat de Lisboa (Portugal) i el Tecnològic de Monterrey (Mèxic) amb el seu Observatori en Innovació Educativa, per a conèixer en major profunditat el potencial de les eines que ofereix GSuite en un entorn educatiu d'ensenyament superior. 

La vicerectora d'Estudis i Docència, Isabel García Izquierdo; Miguel Ángel Fortea Bagán, de la Unitat de Suport Educatiu (USE), i Teresa Vallet Bellmunt, directora del Grup d'Innovació Educativa GIE TEAM, van inaugurar aquesta jornada formativa que va estar estructurada en quatre blocs: ponències internacionals, panell d'experiències nacionals, panell d'experiències de l'UJI i un últim bloc amb tallers pràctics.

El primer bloc de la jornada va comptar amb Fernando Alburquerque Costa, de la Universitat de Lisboa a Portugal, i Karina Fort Cortés, de l'Observatori de Tendències en Innovació Educativa, del Tecnològic de Monterrey a Mèxic. En el segon bloc de les jornades, van participar quatre professors procedents de diferents universitats espanyoles: Inma Bel Oms de la Universitat Complutense de Madrid, Marimar Román García de la Universitat de Múrcia, Isabel María Gómez Trigueros de la Universitat d'Alacant i Silvana Sassano de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), que van compartir la seua experiència en l'aula a l'hora d'utilitzar les diferents eines de l'entorn GSuite per a una educació cooperativa. El tercer bloc va comptar amb professorat de l’UJI com Merche Marqués Andrés, José Traver Ardura, Francesc Esteve Mon i Mamen Pastor Verchili, que van compartir amb la resta de professorat assistent participant en aquestes jornades, com estan utilitzant aquestes eines en diferents graus i amb diferents objectius. 

Durant la vesprada, la jornada es va tornar totalment pràctica. A través de quatre tallers impartits per Víctor del Corte Lora, Edurne Zubiria Ferriols, Julio Pacheco Aparicio i Vicente Valls Martínez, els assistents van tenir l'oportunitat de conèixer en major profunditat algunes d'aquestes eines i començar a treballar-hi.

Aquestes jornades han sigut organitzades per GIE TEAM, Grup d'Innovació Educativa de l’UJI, i finançades per la Unitat de Suport Educatiu de l’UJI, a través de la seua convocatòria d'ajudes per a l'organització de cursos i congressos sobre docència, 2017‐2018 (Ref. 3533/17). 

GIE TEAM és un Grup d'Innovació Educativa de la Universitat Jaume I, creat amb l'objectiu de treballar en tres àrees: tecnologia, equips i activitats motivadores (TEAM) i està format per les professores Teresa Vallet, Teresa Martínez, Ilu Vallet, Edurne Zubiria i Víctor del Corte del Departament d'Administració d’Empreses i Màrqueting de l’UJI i per la professora Inma Bel, del Departament d'Administració Financera i Comptabilitat de la Universitat Complutense de Madrid.

En l'actualitat, GIE TEAM es troba immers en el projecte «GACETEAM: Google Apps for Cooperative Education: Team Work», que compta amb el suport de la Unitat de Suport Educatiu de l’UJI, i que té com a principal objectiu implantar eines que permeten millorar el procés d'ensenyament-aprenentatge cooperatiu, en l'aula i fora d'aquesta, a través de la incorporació de tecnologia mòbil i l'ús dels instruments de Google Apps (Google Suite).

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions