El títol «El Perú en revolución» coeditat per Publicacions de l’UJI ha sigut elegit en el rànquing de llibres d’història del Perú de 2017

03/04/2018 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El títol El Perú en revolución. Independencia y guerra: un proceso, 1780-1826 coeditat per Publicacions de la Universitat Jaume I de Castelló amb El Colegio de Michoacán dins de la col·lecció «Amèrica», ha sigut seleccionat en el rànquing de llibres d’història del Perú, elaborat pels blogs Reserva Crítica i El Espejo de Clío basant-se en una enquesta d’opinió a un grup d’historiadors i historiadores de diferents institucions del país.

La llista preliminar per a l’elecció està integrada per més d’un centenar de títols publicats en 2017, tant al Perú com a l’estranger. La llista final consta de 23 llibres ordenats en quatre categories: llibres d’autor (10); llibres col·lectius (5); edició de fonts històriques i bibliografia (5) i reedicions i recopilacions (3).

El llibre, editat pel Manuel Chust i Claudia Rosas, ha recollit els escrits d’un grup d’especialistes, la majoria joves investigadors, per tal d'aprofundir en l’estudi de la independència peruana com un procés històric revolucionari, amb motiu de la commemoració del Bicentenari de la Independència del Perú. D'aquesta forma, el volum no solament parteix d'una visió crítica d'una historiografia nacionalista i centralista, sinó també –i principalment– d'un intent de comprensió de nous aspectes del procés d'independència del Perú que estan sent desenvolupats des de diferents òptiques historiogràfiques, tant regionals com metodològiques i conceptuals, que enriqueixen alhora que compliquen l'explicació d'aquest nodal procés històric peruà.

Els resultats complets del rànquing per categoria i ordre de votació es poden consultar en: https://espejoclio.hypotheses.org/983

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions