panoramica UJI

L’UJI inicia un projecte musical a l’Alcora dirigit a despertar les emocions de les persones majors

22/02/2018 | SCP

El projecte «Música per a la vida», coordinat per la professora del Departament d’Educació de la Universitat Jaume I de Castelló, Ana M. Vernia, amb la participació del cor de l’Associació de Pensionistes i Jubilats «Comte d’Aranda» de l’Alcora, i la col·laboració de la residència Azahar del Mediterráneo i l’empresa Consolat de Mar s’ha iniciat amb un concert dirigit a despertar emocions, moments de felicitat viscuts i records positius en les persones majors.

El concert es va celebrar a la residència Azahar del Mediterráneo la passada setmana, amb un repertori escollit ex professo per a l’auditori a qui anava destinat. Els integrants del cor van destacar la importància de la tasca que s’estava realitzant, «més en l’àmbit social que en el musical», van comentar i van insistir en la necessitat d’aquestes activitats, tant per ells com per a la gent major de la residència. La residència Azahar del Mediterráneo ja va ser pionera en un projecte sobre la prevenció de l’Alzheimer des de la música i la paraula i en el que també va participar la Universitat Jaume I de Castelló.

El projecte «Música per a la vida» compta amb la col·laboració externa de l’àmbit de la musicoteràpia, la psicologia i la música. La professora Ana M. Vernia ha explicat que els concerts i les audicions són eines fonamentals i s’emmarquen dins de la metodologia del projecte. Encara que l’estudi està en els seus inicis, la investigadora voldria confirmar els resultats esperats, perquè ha observat que les actituds i aptituds de les persones participants ja han mostrat canvis, físics i emocionals, «al començament costava molt alçar-los de les cadires, fer que es mogueren, ara els he de dir que poden descansar un poc i seure», ha explicat.

L’Ajuntament de l’Alcora es va mostrar, durant la presentació, molt interessat en els objectius del projecte i va destacar la necessitat d’impulsar aquestes iniciatives, perquè permeten millorar la qualitat de vida de les persones. Per la seua banda, les persones participants s’han mostrat molt satisfetes perquè els concerts formen part de la metodologia, i això els permet estar actius i il·lusionats per la música i per la funció social que implica.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions
Informació i consultes: Bústia UJI | Centre de seguretat i privacitat
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16