panoramica UJI

Thomas Kutschera explica a l’UJI com es dóna vida als dracs de «Juego de tronos» dins de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu

21/02/2018 | SCP

El responsable d’animació de dracs de la sèrie Juego de tronos, Thomas Kutschera, ha explicat a la Universitat Jaume I el procés de creació d’aquests personatges dins de la sisena edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MiCe), un projecte transversal que cerca unir el món educatiu i audiovisual, al mateix temps que permet a xiquets, adolescents i joves crear els seus propis curtmetratges i presentar-los a concurs. 

Kutschera ha fet un repàs de les diferents tècniques que s’utilitzen per a donar vida als dracs de la sèrie Juego de tronos. Així doncs, ha explicat que primer es va fer una cerca de referències reals com ara fardatxos o serps, així com de dracs d’altres pel·lícules per tal de realitzar el modelatge inicial. Segons ha assenyalat, aquest modelatge ha canviat al llarg de les temporades atès que els dracs han requerit no sols més grandària, sinó també una millor resolució i animacions més complexes per a expressar emocions. En aquest sentit, ha explicat com es posen ossos als models 3D per a poder donar-los movimen,t a més d’ombres, textures i il·luminació. Finalment, també ha posat alguns exemples de com es construeixen els escenaris i com se simula la interacció dels dracs amb els personatges reals de la sèrie.

D’altra banda, dins de la Mostra també s’ha realitzat una projecció dels curts que competeixen en la secció universitària en la qual participen pel·lícules de Colòmbia, França, Regne Unit, Estats Units, Grècia, Bèlgica, Taiwan, Turquia, Kosovo, Dinamarca, Irlanda i Portugal.

La MiCe és un festival internacional de curtmetratges que tracten temes referents a l'educació. Creada per l'associació cultural Jordi el Mussol, compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i ha aconseguit implantar-se com un dels referents mundials de l'educo-comunicació.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions
Informació i consultes: Bústia UJI | Centre de seguretat i privacitat
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16