UJI Emprèn On Social treballa amb 15 reptes socials i tecnològics que podrien convertir-se en empresa

12/12/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Un total de 15 grups interdisciplinaris d'estudiants universitaris treballen en projectes que poden convertir-se en negocis a través del programa UJI Emprèn On Social, iniciativa per a promoure l’emprenedoria social i tecnològica en la Universitat Jaume I promoguda per la Càtedra INCREA i Espaitec, amb la col·laboració de SECOT. Els participants d'aquesta primera edició del programa provenen dels quatre centres universitaris, el que garanteix la transversalitat del programa.

Els reptes presentats per la comunitat universitària, a través de la plataforma www.espaitec.uji.es/onsocial, abasten tot tipus de necessitats socials, des de problemes relacionats amb la desocupació o la despoblació rural, fins a situacions d'exclusió social o noves formes de dissenyar el concepte d'habitatge, passant pel repte de crear organitzacions emocionalment intel·ligents o mecanismes per a generar cohesió social en les empreses.

A partir d'aquests reptes, s'han seleccionat 15 solucions susceptibles de convertir-se en projectes emprenedors. Per a això, la primera i la segona fase del programa, -que es desenvolupa al local d'INCREA-, se centra a identificar i definir les dimensions del problema social per a vincular-lo amb una idea i amb un model de negoci sostenible i escalable, sempre atenent a les necessitats reals del mercat prèviament analitzat i segmentat. En l'actualitat els estudiants estan desenvolupant aquestes fases sota la tutela de professors especialitzats i mentors de SECOT.

En la següent etapa del programa, les fases 3 i 4 desenvolupades en el Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I, els participants començaran a estructurar la futura empresa, els seus processos, recursos humans i materials definint les estratègies adequades per afermar la sostenibilitat d'aquesta, amb el suport d'experts de l'entorn empresarial i amb el continu acompanyament dels mentors de SECOT.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions