L’UJI celebra el Dia del Llibre Valencià

23/11/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  llibre-valencia Dia_Llibre_Valencia_17DLL15_in

    FOTO: Damián Llorens

La Universitat Jaume I ha celebrat el Dia del Llibre Valencià amb la campanya «Tria llibres valencians i en valencià» en col·laboració amb la iniciativa del Col·lectiu Universitari Jaume I per la Llengua i la Cultura (CULC) i l’Associació Cívica Tirant lo Blanc.

El dia 20 de novembre es va instituir com a data per celebrar el Dia del Llibre Valencià l’any 2000 per la Generalitat Valenciana, coincidint amb la commemoració de la primera edició del Tirant lo Blanc, el clàssic de Joanot Martorell, publicat el 20 de novembre de 1490. Una celebració que ha reivindicat el rector de l’UJI, Vicent Climent. «Han passat, només 17 anys que celebrem els 527 anys del Tirant i, per desgràcia, la iniciativa no ha tingut, ni a les comarques valencianes ni fora, l’impacte ni el ressò que mereixeria, però la Universitat Jaume I hi és present. Estem avui ací per a reivindicar el llibre i especialment el llibre valencià com a objecte cultural de primer ordre», ha assenyalat el rector. 

Les activitats per a celebrar el Dia del Llibre Valencià a l’UJI s’han iniciat amb la presentació de les 134 noves adquisicions de llibres valencians per part de la Biblioteca de la Jaume I, de les quals 21 són títols de literatura infantil i juvenil, 102 novel·les, 10 de poesia i un còmic.  A continuació, Eugeni Alemany ha oferit un monòleg al saló d’actes de l’edifici de l’Escola de Doctorat, Consell Social i Postgrau.

Des del CULC, juntament amb l’associació Tirant lo Blanc, s'ha impulsat aquesta iniciativa amb la intenció d'establir un dia a l’any com a dia del llibre valencià. «Esperem que les activitats resulten d’interès a la comunitat universitària i que, almenys a la Jaume I, el dia del llibre valencià agafe empenta, tal com ho és Sant Jordi, per a convertir-se amb el temps en una nova, bona, i bella tradició de contacte amb els llibres», ha assenyalat Héctor Beltrán, membre de la junta del CULC.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions