Jordi Jauset incideix en els beneficis de l’educació musical en la inauguració del Màster en Didàctica de la Música de l’UJI

10/11/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El Màster en Didàctica de la Música de la Universitat Jaume I va inaugurar el passat 7 de novembre la seua tercera edició en un acte que va comptar amb la presència del director de l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV), Manel García Company, i la directora del màster, Amparo Porta.

Jordi Jauset, professor de Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i especialista en la temàtica música i cervell, va oferir la conferència inaugural en la quan va posar de relleu la importància de l’educació musical en tots els àmbits i nivells educatius, qualificant-la d’«eina fonamental» pels seus beneficis.

En la seua intervenció, va mostrar recerques i experiències d’innovació que situen la música com un element de extraordinària rellevància en la resolució de problemes i la seua detecció en l’àmbit educatiu. També va analitzar el comportament del cervell com a resposta a l’estímul musical, mostrant les capacitats que es poden adquirir mitjançant la música, i les habilitats que els músics, estudiants de música, persones que practiquen la música o que l’escolten poden assolir i com poden revertir positivament en la seua vida personal i professional.

En la inauguració, el director de l’ISEACV, va felicitar l’UJI per la seua tasca i qualitat en el contingut d’aquest màster i va instar l’alumnat a fer de la recerca una part fonamental de la seua tasca docent. També va posar en valor les pràctiques i la necessària gestió i coordinació entre els diferents Conservatoris Professionals, però també pel que fa a les assignatures optatives.

Per la seua part, la directora del màster va destacar el professorat col·laborador, de caire internacional, i l’especial interès que té per als docents de música. En aquest sentit, va assenyalar que s’han cobert la totalitat de les places i va incidir en la importància de continuar amb aquesta necessitat social i educativa, tan demandada, com és la didàctica i la recerca al voltant de l’educació musical.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions