L’UJI i Casa de las Américas coediten un llibre coordinat pel catedràtic José Antonio Piqueras sobre la Cuba colonial 

22/09/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Plantación, espacios agrarios y esclavitud en la Cuba colonial, llibre que coordina el professor José Antonio Piqueras, catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat Jaume I, ha sigut editat per la Universitat Jaume I, dins de la col·lecció «Amèrica», en coedició amb Casa de las Américas, el prestigiós segell cubà amb quasi 60 anys d'existència. 

Aquesta obra, quasi monumental, de 544 pàgines, reuneix vint textos de sengles historiadors d'Espanya, Cuba, Brasil i els Estats Units i aporta una contribució de primer ordre a la història de la plantació, dels usos agraris i de l'esclavitud. Els autors, reconeguts especialistes en el seu camp, aborden el món de les plantacions cafeteres i sucreres, la vega tabaquera i el procés de conquesta i transformació de l'espai geogràfic i natural per a destinar-ho a finalitats agrícoles, amb el rerefons de l'arrelament i desenvolupament a gran escala de l'esclavitud en el llarg segle XIX cubà. 

La incidència de les transformacions econòmiques en el mitjà natural, la manera de conformar la propietat i els usos agrícoles, el seu impacte en el mitjà urbà i l'assimilació de modernes pràctiques financeres, mentre es multipliquen els usos dels esclaus en les ocupacions més variades, són preocupacions que es fan presents al llarg del llibre. 

A més, diversos textos amplien la perspectiva i la doten de projecció en la regió del Carib i en el mercat internacional de fruits tropicals.

 

Més informació

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions