La Universitat Jaume I se situa entre les 500 millors universitats del món

07/09/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló es troba per primera vegada entre les 500 universitats de major qualitat del món segons l'Academic Ranking of World Universities (ARWU), elaborat per la Jia Tong University de Xangai a partir de l'anàlisi de 20.000 institucions d'ensenyament superior i considerat internacionalment com l'indicador d'universitats més prestigiós.

El «Top 500» de 2017, liderat pels Estats Units amb 135 universitats, Xina amb 57 i el Regne Unit amb 38, compta amb un total d'11 universitats espanyoles en la classificació, totes elles públiques, entre les quals es troba l’UJI dins del rang 401-500. Les primeres institucions acadèmiques espanyoles estan situades a partir del lloc 200, amb la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona i la Universitat de Granada al capdavant. Per comunitats autònomes, cal destacar que solament la Comunitat Valenciana i Catalunya han sigut capaces de situar tres institucions en el rànquing. 

La classificació del rànquing ARWU té en compte indicadors de qualitat com ara el nombre d'egressats i personal del centre amb premis Nobel o medalles Fields, el nombre de publicacions en revistes internacionals de prestigi o el nombre d'investigadors altament citats segons el llistat anual elaborat per Clarivate Analytics. En aquest sentit, la Jaume I té una posició destacada en el paràmetre d'investigadors altament citats, on obté la segona millor puntuació dels 11 centres espanyols inclosos en el rànquing.

Rànquing ARWU

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions