Els centres docents i la Unitat d’Igualtat de l’UJI ofereixen formació en igualtat de gènere

22/09/2017 | SCP

La Universitat Jaume I de Castelló ha incorporat a la seua oferta acadèmica formació en gènere en cadascun dels centres universitaris. La iniciativa s’inclou en el II Pla d’Igualtat que pretén «afavorir que tot l’estudiantat castellonenc tinga l’oportunitat de cursar alguna matèria sobre igualtat de gènere» i està promoguda per la Unitat d’Igualtat i els quatre centres docents.

En l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals la matèria s’anomena «Gènere, ciència i tecnologia». Inclou aspectes com ara la història i evolució de la teoria feminista, el marc jurídic de la igualtat o la incorporació de la perspectiva de gènere en la ciència i la tecnologia. En la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques es titula «Gènere, igualtat i discriminació» i aborda temes com ara el sistema sexe /gènere; les lògiques de la separació i de la jerarquització o la prohibició de la discriminació per raó de sexe.

En la Facultat de Ciències Humanes i Socials s’anomena «Gènere i ciències humanes i socials». El temari planteja aspectes com ara la importància del llenguatge no sexista, la violència contra les dones o les perspectives de gènere en l’àmbit de les humanitats. Per últim, en la Facultat de Ciències de la Salut, es titula «Gènere i salut» i abordarà la història i evolució de la teoria feminista i diversos aspectes vinculats al gènere com són la sexualitat, les emocions, l’educació o el treball.

L’alumnat interessat a cursar aquesta matèria pot consultar la inscripció en cadascun dels centres. Les hores de formació seran convalidables per dos crèdits optatius.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions
Informació i consultes: Bústia UJI | Centre de seguretat i privacitat
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya
Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16