El segon Hackathon Castelló amplia la seua programació amb una activitat infantil de la mà de Robotix Lego Education La trobada, que ja ha obert la seua inscripció, completa la seua programació amb les xarrades d'experts com Pedro Bisbal i els creadors del videojoc Hive

15/09/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Tres reptes per edats per a viure de forma directa l'emoció de construir i programar robots jugant en equip. Un Hackathon Infantil amb la col·laboració de Robotix Lego Education, aqueixa és la nova proposta de Hackathon Castelló per a la seua segona edició, que se celebrarà del 29 de setembre a l'1 d'octubre al Pavelló Poliesportiu de la Universitat Jaume I. La trobada de programadors, en el qual els participants tindran la possibilitat de fer-se amb 3.000 euros en premis a més de gaudir d'un divertit cap de setmana amb activitats paral·leles, ja ha obert la seua inscripció i també ha tancat la seua completa programació de xarrades, amb la participació d'experts de primer nivell. 

A través del model pedagògic de robòtica educativa de Robotix Castelló, que cerca que els més xicotets aprenguen divertint-se mentre aprecien el valor de la ciència, el Hackathon Castelló planteja una original activitat matinal el dissabte 30 de setembre en el mateix Poliesportiu de l’UJI. Els participants formaran grups de 3-5 anys, 6-8 i 9-16 perquè, en reptes de diferent complexitat, posen a prova les seues habilitats manuals, psicomotrius, matemàtiques i, sobretot, d'interacció i treball en equip. Els més majors, fins i tot, coneixeran les bases de programació per a moure i controlar un robot. 

El Hackathon Infantil reforça l'objectiu dels seus promotors: fomentar el desenvolupament col·laboratiu de programari i maquinari per a generar un ecosistema d'innovació i creativitat que contribuïsca a situar a Castelló com un referent a nivell nacional i internacional. Així, la iniciativa de Nayar Systems, IoTsens i Cuatroochenta compta també enguany amb el suport de PaynoPain i Networking Directivas Castellón, així com de Focus Pyme, iniciativa que engloba als agents de l'ecosistema emprenedor de la Comunitat Valenciana, com un dels seus esdeveniments de dinamització territorial i sectorial. 

Els participants de Hackathon Castelló compartiran coneixements a través de sis reptes basats en la creació de apps, videojocs, intel·ligència artificial i internet de les coses. Per a ajudar-los i completar l'experiència, l'organització ha programat 23 xarrades especialitzades en els Tech Corner durant tot el cap de setmana, entre les quals destaquen les de Pedro Bisbal, mentor de la impulsora d'empreses Blast Off Partners, director de la Xarxa de Business Angels InnoBAN a València i prestigiós formador en diferents escoles de negocis; David Rodríguez i Marco Domingo de Catness Game Studios, creadors de Hive, videojoc futurista desenvolupat a Castelló seleccionat per PlayStation; o la nutricionista Pilar Esquer, qui explicarà «com alimentar el cervell». 

La segona edició de la trobada de programadors també comptarà amb activitats lúdiques, com la festa After Work del divendres 29 de la mà de BetaBeers o la festa de disfresses Comic Book Show del dissabte 30, que tindrà com a premi un smartphone de gamma alta per a la foto que més interacció aconseguisca en xarxes socials. 

A més de Hackathon Castelló, l'última setmana de setembre tindran lloc a Castelló altres dos esdeveniments en el marc de Focus Pyme: d'una banda, la trobada autonòmica Focus Pyme i Emprenedoria Comunitat Valenciana 2017 el dijous 28 en el Auditori i, d'altra banda, Destaca en Ruta, que tindrà lloc a Vinaròs els dies 29 i 30 de setembre.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions