Un projecte per a monitoritzar l'estat de benestar de les persones majors dependents guanya el primer premi On Social PARCTEC Els premis s'han lliurat durant la tercera jornada del projecte centrada en models de finançament per a impulsar la innovació social i l’emprenedoria social

25/07/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Fundació General de la Universitat Jaume I ha organitzat a Espaitec la tercera jornada del projecte On Social PARCTEC, programa cofinançat per la Diputació de Castelló que en aquesta ocasió s'ha centrat en els models de finançament i mentoria disponibles per a impulsar la innovació social a través de l’emprenedoria social. Un esdeveniment que ha comptat amb la participació de sis de les millors entitats de suport a iniciatives emprenedores amb impacte social en l'àmbit local, nacional i internacional: SHIP2B, Fundació Socialnest, Jovesolides, Bridge for Billions, Borsa Social i FEVECTA/BETACOOP.

Durant la jornada ha tingut lloc la presentació de projectes aspirants a aconseguir els premis del concurs Buscando ideas con impacto (BICI), iniciativa dirigida a membres de la comunitat universitària amb idees d’emprenedoria innovadora, sostenible i sustentable. Aquests premis cerquen donar suport als emprenedors universitaris, seleccionant projectes amb triple impacte: de negoci, social i mediambiental. 

El primer premi a la millor idea amb impacte social ha sigut per al projecte «Senior Monitoring» promogut per Óscar Belmonte, professor del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de l’UJI. Aquest projecte té com a objectiu utilitzar les noves tecnologies per a conèixer, en tot moment, l'estat de benestar de les persones majors dependents, alertant l'usuari en el cas que es produïsca una situació anòmala o perillosa. Aquest premi està retribuït amb 750 € i la incubació gratuïta durant tres mesos en Bridge for Billions, la primera incubadora en línia a Espanya per a emprenedors socials en fases inicials. 

El segon premi, dotat amb 500 €, ha sigut per al projecte «Podium» promogut per Victor Meliá, treballador de l'empresa Soluciones Cuatroochenta instal·lada a Espaitec. L'objectiu d'aquest projecte és fomentar els hàbits saludables i solucionar problemes com ara la contaminació i la mobilitat en les ciutats. Podium pretén estimular els usuaris perquè utilitzen amb major freqüència la bicicleta en els seus desplaçaments diaris.

Amb el projecte «Purpose» Javier Alonso, alumne del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, ha sigut el guanyador del tercer premi retribuït amb 500 €. La seua idea consisteix en el disseny, la construcció i distribució d'un instrument musical adaptat a persones amb diversitat funcional. Un producte que conjuga adaptabilitat, funcionalitat i disseny, donant accés a la interpretació musical a tota la societat. 

Tant els tres projectes guanyadors com la resta d'inscripcions rebudes durant el concurs BICI, on un total de 13 idees han sigut presentades, podran participar en el nou programa emprenedor en l'àmbit social i tecnològic que la Universitat Jaume I engegarà a principis del pròxim curs acadèmic. Un programa que a través de l'orientació social, d’emprenedoria i innovació social, persegueix que la transferència de talent i coneixement per a transformar-se en iniciatives que donen resposta o solució a problemes que actualment té la societat en la província de Castelló.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions