La Universitat Jaume I gradua la primera promoció del Grau en Medicina El rector mostra la seua satisfacció perquè l’UJI ha superat totes les adversitats de la crisi i ha aconseguit graduar els seus primers metges i metgesses

30/06/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La primera promoció del Grau en Medicina de la Universitat Jaume I s'ha graduat en un acte en el qual també s'ha celebrat la graduació de la tercera promoció del Grau en Infermeria. Setanta-quatre estudiants s'han convertit en els primers egressats del Grau en Medicina de l’UJI, i 53 estudiants s'han graduat en Infermeria. 

Els alumnes escollits per a representar tots dos graus han sigut: Berta Sanvíctor Beneito, del Grau en Medicina; i Ansy Bernat Escrig, del Grau en Infermeria. En l'acte també han intervingut els padrins de tots dos graus. Per part del Grau en Medicina, ha parlat Manuel Ricardo Bañó Arancil, professor col·laborador honorífic de la Unitat Departamental de Medicina; i per part del Grau en Infermeria, ha participat Víctor Manuel González Chordà, professor de la Unitat Departamental d'Infermeria. A més, com a màximes institucions de la Facultat de Ciències de la Salut han intervingut el vicedegà del Grau en Medicina, Conrado Martínez; el vicedegà del Grau en Infermeria, Eladio Joaquín Collado, i el degà de la Facultat de Ciències de la Salut, Rafael Ballester. 

La graduació ha sigut clausurada pel rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, qui ha afirmat que «avui és un dia festiu, un dia molt especial per a tots vosaltres, però també per a aquesta Universitat, que veu com un dels seus somnis es fa realitat, ja que avui celebrem la primera promoció del Grau en Medicina i la tercera del Grau en Infermeria, dos dels títols que, juntament amb el de Psicologia, de més tradició al nostre campus, conformen el nostre quart centre, la Facultat de Ciències de la Salut, que vam crear en 2010, pocs mesos després de la meua incorporació com a rector d'aquesta universitat». 

El rector ha recordat que «han sigut anys molt complicats, molt difícils, amb una crisi econòmica com no s'havia viscut des de feia molts anys i que ha colpejat de manera brutal el nostre sistema públic, sobretot en l'ensenyament i també en la salut. Però com si haguera sigut una grip o una altra malaltia, hem pogut superar totes les adversitats i estar avui en aquest acte de graduació amb els nostres primers metges i metgesses i els nostres infermers i infermeres que esteu ja per la tercera promoció. En total, més d'un centenar llarg de nous professionals que, estic segur, continuaran duent endavant el seu amor per un dels oficis més importants del món, el de donar cura a altres persones».

Climent ha explicat als nous professionals que «teniu al davant un futur prometedor, no exempt de dificultats i de treball, però amb reptes il·lusionants que us anime a cercar i guanyar amb l’optimisme i l’esperança per un demà millor. Porteu amb orgull el nostre nom per tots els hospitals, centres de salut i llocs d’atenció on treballeu, i recordeu que sempre ha sigut voluntat d’aquesta universitat no només formar els millors professionals, sinó també els millors ciutadans, les millors persones». 

Finalment, el rector ha tancat la seua intervenció animant els graduats a continuar cultivant el seu amor pel saber, «ja que la vostra professió, en l’àmbit de la Salut, exigeix una formació continua, un aprenentatge permanent».

 

Fotografies

Vídeo de la primera promoció 

Vídeo de l'acte graduació en diversos formats 

 

 

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions