L’espai cultural Menador va acollir dilluns 26 de juny de 2017 la projecció À la recontre de Luis Prades, un documental realitzat des de la Unitat de Producció Audiovisual del Servei de Comunicació i Publicacions de la Universitat Jaume I, després d'un procés d'investigació i documentació de l'obra pictòrica i literària de Luis Prades Perona (Castelló de la Plana, 1929), a càrrec del guionista, entrevistador i catedràtic de Filologia Catalana de l’UJI Lluís Meseguer.
El documental, de 75 minuts de durada, combina l'expressió audiovisual de la història i el context de l'evolució de l'art contemporani, a través d'una concreta personalitat, marcada per una identitat mediterrània enfilada en la cultura urbana, i un universalisme vinculat a les avantguardes i a un concepte transcendent de les arts, durant la segona meitat del segle XX.
Així, al començament i al final del muntatge, s'emfatitza l’atelier lluminós i la metodologia del treball sobre el color, el traç, l'estructura en la construcció del quadre. I la narrativa vital d'aquesta metodologia -no només formal, sinó sobretot humana- es justifica i universalitza a través de les seqüències dels àmbits biogràfics i ideològics de Luis Prades. La vida, l'art sempre van à la rencontre -i à la recherche- de la creació, l'expressió, la comunicació. Així, en Luis Prades Perona es reuneixen l'empresa, la promoció cultural i l'art; Castelló de la Plana -els Prades, els Perona, T. Colom, B. Artola, Joan B. Porcar, Joan B. Adsuara, l'Ateneu...-, i la València artística del segle XX -Aguilera, Sempere, el grup Parpalló, i Vilafamés ... i cap a la modernitat europea i internacional: el París existencialista i la llunyana illa de Gauguin, i totes les galeries i ciutats on emergeix la seua creació del blau, de la idea i el diàleg, l'infinit més enllà dels marcs i les fronteres.
À la recontre de Luis Prades compta amb guió i entrevista de Lluís Meseguer; realització d'Àlex Pérez, i els càmeres Efraïm Vidal i Diego Climent.