Professors de l’UJI reben formació a Finlàndia sobre emprendimiento internacional a través del projecte NetMIB 

19/05/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Durant aquesta setmana 19 professors i professionals internacionals vinculats a l’emprenedoria es reuneixen a la Universitat de Tampere (Finlàndia) per a adquirir coneixements, compartir experiències i aprendre noves metodologies per a recolzar amb èxit  joves emprenedors. En el cas de la Universitat Jaume I de Castelló, són cinc els professors que s'han desplaçat fins a Tampere per a formar-s'hi: Laura Martínez, Rosa Rodríguez, Teresa Vallet, Juan José Viciano i Edurne Zubiria, tots ells vinculats al Departament d'Administració d'empreses i Màrqueting i a la Càtedra Increa. 

Aquesta acció forma part del projecte europeu NetMIB (Network of Multidisciplinary Ideation and Business Model Generation), un programa de dos anys de durada en el qual participen sis socis internacionals i on el Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I és l'únic representant espanyol. NetMIB pretén fomentar l’emprenedoria i la creació de noves empreses. Per a això, s'ha creat un programa que cobreix tots els aspectes necessaris per a emprendre amb èxit. Després de la fase de formació de professorat internacional, la següent fase del projecte se centrarà en la creació d'empreses. Així, a partir de setembre, tres alumnes de les universitats vinculades al projecte podran desenvolupar les seues idees de negoci en un entorn internacional: un alumne de la Universitat Jaume I, un altre de la Universitat de Pécs (Hongria) i un altre de la Universitat de Tampere (Finlàndia). L'estudiant de la Universitat Jaume I seleccionat es desplaçarà a la universitat hongaresa per un període de tres mesos, mentre que la universitat de Castelló acollirà l'alumne finlandès. En el seu lloc de destinació, tots rebran formació i mentorització de professors i professionals del món dels negocis. 

Edurne Zubiria, professora associada del Departament d'Administració d'Empreses i Màrqueting, que ha sigut seleccionada per a participar en la formació, ha explicat que «considere que estar participant en aquest projecte i haver vingut a aquesta formació de formadors és una magnífica oportunitat perquè els professors de l’UJI puguem conèixer i adquirir eines per a fomentar i formar en emprenedoria el nostre alumnat. Durant aquesta setmana de formació, estem intercanviant coneixements, experiències i projectes amb professorat d'altres universitats europees i americanes, i això enriquirà tota l’UJI». Zubiria també ha afirmat que «treballar en un projecte amb l'objectiu de desenvolupar les habilitats de l’estudiantat de l’UJI amb perfil emprenedor, a través d'una plataforma o espai virtual que els permeta aprendre, participar i entrar en contacte amb altres debutants emprenedors en un entorn internacional, permetrà aportar valor afegit al col·lectiu d'estudiants de l’UJI i a la regió en general».

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions