La Universitat Jaume I presenta una nova marca de comunicació per a projectar-se internacionalment en l’àmbit digital

24/05/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

www.marca.uji.esPREGUNTES FREQÜENTS (FAQ)

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha presentat, coincidint amb el Dia d’Internet, la nova marca de comunicació de la universitat castellonenca, una marca que aposta per la renovació, la simplificació, la lluminositat i el reforç de l'acrònim UJI «per a projectar-se internacionalment en l’àmbit digital», tal com ha explicat Climent, qui ha afegit «la importància de renovar la imatge de la Universitat per a adaptar-se als nous temps i avançar». 

Vicent Climent ha explicat que «amb aquesta nova marca de comunicació, que s'inspira en els nostres colors corporatius i en una simplificació dels elements gràfics per a potenciar les nostres sigles (UJI), volem reafirmar el compromís amb la comunitat universitària i amb la societat del nostre entorn per a liderar el futur mitjançant la generació i transmissió del coneixement. Som una universitat pública compromesa amb la innovació i també amb l'humanisme, inclusiva, respectuosa i responsable. Tots aquests valors han inspirat aquesta nova marca de comunicació amb la qual volem presentar-nos internament i sobretot externament perquè els propers 25 anys de la nostra universitat siguen per a l'UJI -i per a totes i tots- tan lluminosos com ho és aquest nou símbol».

El màxim responsable de la Universitat també ha indicat que la nova marca de comunicació conviurà amb el logotip oficial, dissenyat el 1991, que es converteix en escut o marca estatutària i que es destinarà a determinats usos oficials i protocol·laris, compartint la dinàmica que segueixen moltes universitats espanyoles i estrangeres. La marca de comunicació serà utilitzada en totes les comunicacions institucionals i promocionals de la Jaume I, així com en aquelles activitats d'àmbit administratiu, docent, investigador i cultural que no requerisquen el segell d'oficialitat.

El rector ha destacat que la creació de marques de comunicació que conviuen amb l'escut clàssic és una tendència molt habitual en les universitats espanyoles, i fins i tot a escala internacional, que permet combinar la tradició històrica de les nostres institucions amb la necessitat d'adaptar-nos als nous entorns comunicatius, especialment a l'entorn digital. En aquest sentit, ha posat com a exemple els casos de les universitats d'Alacant, Barcelona, Cadis, Jaén i Burgos, entre altres.

Finalment, el rector ha volgut agrair el treball i la dedicació del personal del Servei de Comunicació i Publicacions (Francisco Fernández Beltrán, Amat Bellés, Marta Negre, Pablo Gual, Juan Salvador Pérez, Amparo Soriano i Fernando Vilar), responsables de la nova marca, així com la col·laboració altruista del doctor honoris causa de l’UJI Joan Costa, un dels experts més reconeguts internacionalment en l'àmbit de la imatge i la comunicació gràfica.

Identitat visual corporativa

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions