El Centre d'Estudis Vallers presenta a la Vall d'Uixó el llibre «Mestres de la impremta. El moviment Freinet a València (1931-1939)»

02/03/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El llibre Mestres de la impremta. El moviment Freinet a València (1931-1939) d’Alfred Ramos de Publicacions de la Universitat Jaume I i la Fundació Càtedra Soler i Godes es presenta el dijous 2 de març de 2017 al Palau de Vivel (Centre Cultural Polivalent-Fundació Caixa Castelló) de la Vall d’Uixó. L’acte de presentació, organitzat pel Centre d'Estudis Vallers, tindrà lloc a les 19 hores, seguit de la conferència del mateix autor titulada «La pedagoga de la Vall d’Uixó Rosario Pérez Solernou i el moviment Freinet dels anys trenta».

Mestres de la Impremta. El moviment Freinet a València (1931-1939) és la història d'aquells mestres dels anys trenta que es comprometeren amb passió per canviar l'escola, per renovar l'atmosfera de la classe i per obrir de bat a bat les finestres dels murs per tal que entrara amb força la vida que bullia al voltant. L'interès d'aquells ensenyants admirables en formar uns ciutadans i ciutadanes solidaris va conduir a donar-los veu i lliure expressió mitjançant la impremta i les revistes escolars que amb ella es crearen, teixint, com avui en l'era d'Internet, una xarxa de comunicació i d'interconnexió, que trencara el secular aïllament de les nombroses escoles rurals i posara en contacte entre elles les noves graduades que la República anava posant en marxa. En definitiva Mestres de la Impremta tracta de recuperar el record i restaurar de la memòria allò que ha estat dormit vora 75 anys.

Més informació i venda

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions