UJI
  • UJI
  • Notícies
  • El rector de l'UJI destaca els avanços assolits pels cossos de seguretat internacionals gràcies a la col·laboració amb la Càtedra EuroCop

El rector de l'UJI destaca els avanços assolits pels cossos de seguretat internacionals gràcies a la col·laboració amb la Càtedra EuroCop

L'alcaldessa i el rector han inaugurat la Jornada Internacional sobre Seguretat i Prevenció del Delicte

14/02/2017 | SCP

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, i el director de la Càtedra EuroCop, Jorge Mateu, han inaugurat avui la «Jornada internacional sobre seguretat i prevenció del delicte» que se celebra en el Campus de Riu Sec sota l'organització de la universitat i l'ajuntament.

El rector de la UJI, Vicent Climent, ha posat l'accent en que «aquestes jornades promouen que la recerca i el coneixement que es genera en la universitat puguen transferir-se als cossos de seguretat de l'Estat i a les empreses que treballen en aquest àmbit per a millorar el seu servei a la ciutadania».

Climent ha posat com a exemple de col·laboració entre institucions la Càtedra EuroCop, coorganitzadora d'aquestes jornades, en la qual participen ajuntament, universitat i l'empresa EuroCop Security System i ha afirmat que aquest tipus de sinergies són clau per a «progressar cap a una societat on impere una convivència pacífica».

Per la seua banda, l'alcaldessa ha explicat que la seguretat pública és un dels grans debats de la societat contemporània. «Les últimes dècades han portat progrés i benestar als països occidentals, però també nous problemes per a la convivència i la tranquil·litat de la ciutadania. Per açò, jornades con aquesta són essencials per a ajudar a analitzar aquest nou context de la seguretat i la prevenció del delicte, intercanviar experiències desenvolupades per les forces i cossos de seguretat i millorar la resposta organitzada contra la delinqüència» ha afegit.

Amparo Marco ha afirmat que «l'Ajuntament de Castelló està fermament implicat en el projecte d'una seguretat més eficaç. És una demanda ciutadana que assumim com un gran objectiu de gestió perquè més seguretat és igual a més benestar». Per a finalitzar, Marco s'ha mostrat segura que «l'intercanvi d'experiències que va a propiciar aquesta jornada internacional de seguretat i prevenció del delicte serà molt fructífer».

La «Jornada internacional sobre seguretat i prevenció del delicte. Casos d'èxit» es desenvoluparà fins al dimarts 14 de febrer en el Centre de Postgrau i Consell Social de la UJI. La jornada té com a objectiu presentar i compartir experiències i casos d'èxit de models organitzatius, legislatius i d'eines tecnològiques implantats per diferents cossos de policia a nivell nacional i internacional per al que comptarà amb la presència de responsables dels cossos de seguretat i de l'administració de Mèxic, Equador i diverses ciutats espanyoles. 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions