El llibre «Tragèdies silenciades» editat per l’UJI i la Universitat Rovira i Virgili es presenta al Casal Popular de Vila-real

20/01/2017 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El llibre Tragèdies silenciades  de Raül González Devís, editat per la Universitat Jaume I i la Universitat Rovira i Virgili, que recupera la història de la repressió franquista en les comarques del nord de la província de Castelló, es presentarà el dissabte 28 de gener de 2017, a les 19.30 hores, al Casal Popular de Vila-real. El llibre, del qual ja s’està preparant una segona edició, aborda un fenomen silenciat i insuficientment investigat: la repressió franquista en la conjuntura guerrillera en les comarques del nord de Castelló.

Les tragèdies humanes succeïdes i la dificultosa localització i tractament de les fonts, donen lloc a una obra necessària per a entendre el fosc i conflictiu passat. A més d'explicar les estratègies, els agents i les formes de la maquinària repressiva franquista, l'autor descriu els casos més flagrants de violència franquista, amb víctimes mortals, esdevinguts en aquestes comarques entre els anys 1945 i 1951. L’obra reflexa com es van produir autèntics crims d'estat que, a més d'aixafar als sectors potencialment hostils al règim, foren guerrillers o no, i d'aniquilar el pluralisme polític la zona, van procurar estabilitzar el sistema dictatorial i garantir una hegemonia i una por palpable fins avui en dia.

Informació i venda

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions