Associacions d’alumnat de l’UJI reconeixen que l’Estatut de l’Estudiantat no es coneix i demanen més informació i canals de participació

19/12/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  forum-alumnat Forum_Estudiantil_16DLL21_in

    FOTO: Damián Llorens

La representació estudiantil que ha participat en la primera sessió del Fòrum de Formació i Participació Estudiantil de la Universitat Jaume I de Castelló ha coincidit a assenyalar que hi ha prou desconeixement entre l’alumnat sobre el contingut de l’Estatut de l’Estudiantat, vigent des de 2010, i que és necessari millorar la informació administrativa cap al nou alumnat i els canals de comunicació i participació amb tot el col·lectiu.

En la taula redona «L’Estatut de l’Estudiantat: vigència i utilitat» han participat Ainoa Ripoll del Front d’Estudiants; Eric Barreda de la Plataforma Estudiantil, i Jordi Torner, tècnic del Vicerectorat d’Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa, que ha actuat de moderador. No hi ha participat cap representant de l’actual direcció del Consell de l’Estudiantat per problemes de salut. Durant la inauguració, Pilar García Agustín, vicerectora d’Estudiants, ha destacat que aquesta iniciativa «és un espai de reflexió per a obtenir una major participació de l’alumnat en els temes universitaris».

La representant del Front ha assegurat que «encara que és un document molt necessari, l’estudiantat no coneix els seus drets i deures». Ripoll s’ha mostrat crítica amb els actuals canals de participació de l’alumnat en les decisions universitàries que els afecten, com per exemple els canvis de normativa, i ha indicat que l’alumnat «és el sector més valuós de la universitat i volem que se’ns escolte».

Eric Barreda, en representació de la Plataforma, també s’ha mostrat d’acord amb el tema del desconeixement i ha proposat la realització d’un resum del text legal que resulte atractiu per a fer-ne difusió de nou. Considera que cal millorar la informació administrativa i els canals perquè l’alumnat hi accedisca fàcilment, encara que ha reconegut que «hi ha un cert meninfotisme». A pesar d’això, Barreda ha assegurat que «és important unir-se contra qualsevol problema que es presente» perquè serà més senzilla la cerca d’una solució.

Aquest primer Fòrum de Formació i Participació Estudiantil continuarà al febrer, els dies 7, 14 i 24, amb temes com ara la dinamització de la participació estudiantil; les eines de la universitat per a la inserció professional i la presentació d’experiències participatives.

Més informació

Imatges del Fòrum

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions