Europa premia el Programa Santander YUZZ com a millor iniciativa per a l'autoocupació

21/11/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El programa Santander YUZZ «Joves amb idees», promogut per Banco Santander a través de Santander Universidades i coordinat pel Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE), ha estat guardonat com una de les tres millores iniciatives europees en el suport de l'autoocupació entre la joventut, pel seu foment de l’emprenedoria en facilitar assessorament, finançament, coaching i networking en una xarxa formada per més de 50 centres de tot Espanya.

El premi ha sigut concedit per la xarxa europea Elisan (European Network for Local Inclusion and Social Action), una organització internacional no governamental present en el Comitè de les Regions a Brussel·les, l’objectiu de la qual és assegurar els interessos i necessitats de les comunitats territorials locals en la implementació d'una política social europea eficaç i coherent, així com sensibilitzar per a això, i la Unió Regional de Municipis d'Àtica (PEDA), en el marc de la Conferència Europea sobre Joventut i Autoocupació, on s'han analitzat i debatut bones pràctiques.

Les dues organitzacions reconeixen mitjançant aquests premis les iniciatives que afavoreixen la reducció de la desocupació juvenil, conscients de l'important repte que això suposa en la Unió Europea i de la limitació de les formes tradicionals de creació d'ocupació en l'actual context econòmic europeu, i coneixedores que agents tant públics com privats estan tractant de respondre amb polítiques que fomenten l'autoocupació com a opció d'eixida al mercat laboral.

Més de 1.500 joves podran beneficiar-se d'aquest programa

La convocatòria per a la nova edició romandrà oberta fins al 2 de desembre. Els joves interessats poden presentar la seua candidatura en www.yuzz.org. En aquesta vuitena edició s'espera acollir més de 1.500 joves emprenedors que podran accedir a centres de cotreball d'alt rendiment, desenvolupar les seues idees de forma col·laborativa, ampliar la seua xarxa de contactes i rebre assessorament personalitzat i formació de la mà de més de 200 experts en innovació i models de negoci.

En finalitzar el procés de formació, els emprenedors amb el projecte millor valorat de cada centre YUZZ viatjaran a Silicon Valley, el referent internacional més important en innovació i emprenedoria, on accediran a fòrums de finançament, assessorament en internacionalització i contacte amb inversors. A més, els tres millors projectes rebran 30.000, 20.000 i 10.000 euros per a accelerar el desenvolupament del seu negoci.

Gràcies a la col·laboració amb la Fundació EY, el programa compta també amb el Premi YUZZ Dona que ofereix 20.000 euros per a finançar el millor projecte liderat per una emprenedora i el suport dels consultors d'EY per a accelerar-lo.

Informació proporcionada per Banco Santander.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions