El rector visita la casa solar éBRICKHouse de l’UJI

24/10/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha visitat el prototip de casa solar i sostenible desenvolupada per la Universitat que en aquests moments s’està instal·lant de forma permanent al campus universitari dins del projecte éBRICKHouse 2016. Durant la visita el rector ha estat acompanyat pel vicerector de Campus, Infraestructures i Noves Tecnologies, Pablo Aibar; la vicerectora d’Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa, Pilar García Agustín, i el director de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de l’UJI, Ximo Gual.

La casa solar dissenyada per estudiantat de l’UJI   té com a objectiu resoldre problemes actuals de l'entorn urbà, amb un conjunt de sistemes constructius i solucions que ajuden a millorar l'eficiència energètica dels edificis actuals, bé en intervencions parcials, com podria ser la rehabilitació del tancament d'un edifici; bé en intervencions totals, com podria ser actuant sobre els casos d'estructures abandonades. 

El Grau en Arquitectura Tècnica ha liderat, des dels seus orígens en 2012, aquest projecte amb dos propòsits fonamentals: demostrar que una construcció més sostenible és possible i evidenciar el gran potencial de millorar que segueix tenint el procés constructiu. Per a això s'ha convertit, amb el suport de l’ESTCE i Espaitec, en un livinglab o banc de proves per assajar i integrar nous materials o mètodes i afavorir noves solucions constructives. 

Cal destacar que el projecte éBRICKHouse ha estat distingit en els Premis Radio Castellón Cadena Ser en la categoria d’Arquitectura. Els guardons es lliuraran el pròxim divendres 28 d’octubre en una cerimònia que es celebrarà en el Paranimf de l’UJI.

Per a realitzar una visita a la casa cal emplenar el següent formulari.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions