El filòleg i honoris causa de l’UJI Germà Colón rebrà la màxima distinció de l’AVL

19/09/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha aprovat la concessió de la Medalla de la institució normativa al filòleg castellonenc i doctor honoris causa de la Universitat Jaume I Germà Colón i Doménech, distinció que va ser creada l’any 2015 amb la finalitat de reconéixer els mèrits de persones, físiques o jurídiques, que han fet aportacions valuoses al valencià.

L’elecció del professor Colón ha comptat amb el suport dels òrgans de govern de l’ens normatiu, que han valorat la inqüestionable «trajectòria professional erudita i la vàlua de la seua tasca filològica i les seues aportacions científiques», raons que l’han fet mereixedor i beneficiari de la màxima distinció acadèmica.

L’AVL destaca en el seu dictamen la recerca lingüística dins del camp de la Filologia Romànica, i especialment de filologia catalana i occitana o d’etimologia francesa o de lingüística espanyola. Germà Colón, als seus 88 anys, continua treballant en diversos àmbits de la lingüística, la cultura humanística i l’erudició.

Des de fa temps, diverses universitats, acadèmies i societats científiques han reconegut públicament la vàlua de l’obra científica i pedagògica del filòleg castellonenc, que és membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, de l’Institut d’Estudis Catalans, i de la Real Academia Española.

Les universitats de València (1984), Alacant (1991), Castelló (1993) i l’Autònoma de Barcelona (2003) li atorgaren el títol de doctor honoris causa. Així mateix, té concedida la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1985), el Premi Sanchis Guarner de la Fundació Jaume I (1987), la Gran Cruz de Alfonso X el Sabio (1999), i la Medalla d'Honor de la Xarxa Vives d'Universitats (2014) entre d’altres.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions