L'UJI i l'Ajuntament d'Almassora signen un conveni per a posar en valor el patrimoni del municipi

08/09/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  conveni-almassora _MG_2231w

    Acte de signatura del conveni. | FOTO: Àlex Pérez

La Universitat Jaume I de Castelló i l'Ajuntament d'Almassora han signat un conveni de col·laboració entre ambdues entitats dirigit no només a la promoció del talent entre la comunitat universitària ,sinó també a l'àmbit mediambiental, històric, turístic i principalment cultural mitjançant informes divulgatius que doten d'una plusvàlua a la població d'Almassora.

Han rubricat l'acord el rector de l’UJI, Vicent Climent, i l'alcaldessa d'Almassora, Susanna Nicolau, qui ha assegurat que «l'indiscutible prestigi i la professionalitat dels investigadors de la Universitat Jaume I ens permetrà conèixer més a fons la història del nostre poble i crear un projecte de ciutat que mire cap al futur». La primera edil ha agraït la ràpida resposta del centre universitari davant la proposta de col·laboració i ha remarcat «la rellevància que una educació pública, accessible i de qualitat té per al desenvolupament d'una regió».

Per la seua part, el rector ha destacat la satisfacció per la signatura d'un conveni marc que obri una via de col·laboració en nombrosos aspectes, entre els quals cal destacar «la posada en valor del ric patrimoni històric, cultural i mediambiental d'Almassora». «L’UJI és una institució molt compromesa amb la cultura del seu entorn i la col·laboració entre els seus especialistes i l'Ajuntament permetrà, sens dubte, desenvolupar estudis i recerques de gran interès per a donar a conèixer el patrimoni de la localitat», ha assenyalat Climent.

A través de la signatura d'aquest conveni, el consistori almassorí col·laborarà en l'entorn universitari per a l'elaboració d'estudis i informes, disseny i seguiment de projectes i realització de materials divulgatius; mentre que la Universitat Jaume I brindarà la seua assessoria i autoritat tècnica i científica per a dur a terme aquests projectes. D'aquesta manera, el programa de col·laboració permetrà obtenir millors resultats en els serveis que es presten a la societat.

El conveni compta amb sis clàusules entre les quals destaquen les diferents modalitats de col·laboració entre ambdues institucions. Fruit de l'acord, l’UJI proporcionarà assessorament tècnic i desenvoluparà de recerques vinculades als recursos de la localitat, a més d'una sèrie d'accions orientades a promoure i posar en valor el patrimoni d'Almassora, tals com activitats formatives i divulgatives; projectes culturals i mediambientals; treballs de final de grau, màster o tesis doctorals; publicació de llibres i treballs de recerca i qualsevol altra activitat que supose un benefici per a ambdues institucions. El conveni també inclou la utilització de l'aulari i instal·lacions de la universitat.

Els edils de Patrimoni, Amaya Gómez, i Esports i Joventut, Xavier Trenco, així com el vicerector de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Internacionals, Wenceslao Rambla, i el professor de Geografia i Història Javier Soriano també han estat presents durant l'acte.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions