Les universitats públiques de la Comunitat Valenciana i Creu Roja Espanyola signen un conveni per a impulsar el voluntariat universitari

19/07/2016 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Creu Roja Espanyola i les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana han signat el dimecres 13 de juliol de 2016 un conveni de col·laboració per a impulsar la sensibilització en temes d'interès social i fomentar el voluntariat entre la comunitat universitària.

L'acte ha comptat amb la participació de Francisco Javier Gimeno, Rafael Gandía i Antonio Navarro, presidents de Creu Roja Comunitat Valenciana, València i Alacant, respectivament, i els rectors de les cinc universitats públiques: Esteban Morcillo per la Universitat de València; Francisco José Mora per la Universitat Politècnica de València; Jesús Tadeo per la Universitat Miguel Hernández d'Elx; Vicent Climent per la Universitat Jaume I i Manuel J. Palomar per la Universitat d'Alacant.

El conveni, amb una validesa inicial de tres anys prorrogable anualment, té com a objectiu facilitar, estimular i incentivar la participació de l'alumnat de les universitats signatàries en activitats de sensibilització en matèries d'interès. Aspectes com ara els problemes que afecten els col·lectius més vulnerables; el respecte dels drets humans; l'ajuda als afectats per catàstrofes, emergències i guerres; la promoció dels hàbits saludables; la igualtat i el respecte en matèria de gènere; l'ajuda a persones amb diversitat funcional; la difusió dels problemes de les persones immigrants o dels de la infància i les persones majors, entre altres àmbits.

Per a satisfer els objectius recollits en el conveni, les universitats integrades en el Consell Rector d'Universitats Públiques de la Comunitat Valenciana (CRUPV) podran, en la mesura dels seus mitjans, engegar punts d'acció per a facilitar l'accés a l'estudiantat interessat a participar en la iniciativa, que podrà veure reconeguda la seua acció a escala curricular.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions